Як через затоплений міст жителі села на Березнівщині готуються до Провідної неділі (ВІДЕО)

751 0

Ми у соцмережах:

Як через затоплений міст жителі села на Березнівщині готуються до Провідної неділі (ВІДЕО)

Прибрати на могилах рідних просять односельчан. На Березнівщині, через весняну повінь, затопило міст. В одне з сіл не дістатись. Хіба на човні або кілометри в об'їзд. Напередодні Провідної неділі, дехто з людей не може й прибрати на могилах своїх рідних. Адже дорога до села підтоплена вже кілька тижнів. Тому просять односельчан про допомогу.

На кладовищі села Більчаки на Березнівщині робота в розпалі. Напередодні Провідної неділі люди всім селом прийшли наводити лад на могилах своїх рідних, повідомляє Рівне 1.

Могили, за якими уже немає кому доглядати, також не оминають, додає. А хто не може сюди дістатися через весняне водопілля, просять прибрати знайомих. Адже село через весняну повінь відрізане від сусідніх населених пунктів. Річка Случ вийшла з берегів та затопила міст.

 

Для того, щоб могила була не лише чистою, а й гарною, на ній висаджують квіти. Багато на кладовищі - штучних, втім, поступово люди від них відмовляються.

У селі Більчаки церкви немає. Ходять у храм сусіднього села. Втім, дістатись на Провідну неділю туди через весняну повінь буде проблематично. Вже не перший рік люди хочуть, аби добудували капличку у їхньому селі.

Староста села зазначає, дороблювати її будуть. Але тільки після того як люди у селі визначаться щодо патріархату.

З капличкою зачекають. Наразі очікують, щоб спала вода у річці. Аби люди хоча б на провідну неділю змогли дістатись до села та провідати могили своїх рідних. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також