Як дезінфікувати воду в басейні ефективно та безпечно?

3814 0

Ми у соцмережах:

фото -ілюстративне

Чиста і прозора вода забезпечує приємне купання без шкоди здоров’ю. Тому так важливо регулярно проводити дезінфекцію води в басейні.

Популярними хімічними речовинами для очищення води є хлор, активний кисень та гіпохлорит натрію .

Завдяки високій ефективності та доступній ціні хлор широко застосовується для знезараження води. Однак крім переваг ця речовина має недоліки – хлор є доволі токсичним та може викликати алергічну реакцію у людей з чутливою шкірою. Тому для приватних басейнів, особливо якщо ними користуються діти, застосовується активний кисень. Ця речовина не є токсичною, гіпоалергенна та не має характерного різкого запаху хлору. Недоліком активного кисню можна назвати більш короткий термін дії порівняно з хлорними препаратами.

Гіпохлорит натрію – дезінфектант нового покоління

Альтернативою хлору для знезараження води виступає гіпохлорит натрію – натрієва сіль хлорнуватистої кислоти. Ця речовина містить всі переваги хлору. Гіпохлорит натрію так само ефективно очищає воду, знищує всю патогенну мікрофлору води та зупиняє розвиток шкідливих організмів. При цьому речовина є нетоксичною, безпечною під час використання та легко зберігається.

Щоб швидко та ефективно очистити воду від шкідливих вірусів, грибків, цвілі і бактерій, використовуйте рідкий гіпохлорит натрію AquaDoctor C-15. Препарат на основі гіпохлориту натрію та хлорнуватистої кислоти складається на 15% з активного хлору. Такий склад забезпечує швидку та якісну очистку навіть найбруднішої і каламутної води.

Препарат підходить для комерційних і домашніх басейнів будь-якого типу. Застосовуйте засіб для шокової та регулярної обробки води. AquaDoctor C-15 перешкоджає цвітінню води і появі вапна в чаші басейну. Після застосування препарату вода надовго залишається чистою та прозорою.

Рекомендації щодо застосування гіпохлориту натрію

При проведенні дезінфекції дотримуйтеся інструкції та дозування препарату. Це забезпечує тривалий та ефективний вплив гіпохлориту натрію на воду.

Для ефективної роботи AquaDoctor C-15 кислотно-лужний баланс води має бути в межах норми: 7.2–7.4. Перевіряйте кислотно-лужний баланс води за допомогою спеціальних тестерів та реагентів.

Якщо рівень pH є відхиленим від норми, вирівняйте його за допомогою спеціальних засобів AquaDoctor pH+ або AquaDoctor pH-. Перевірте та за необхідності скорегуйте цей показник після проведення дезінфекції. Дозування препарату залежить від виду дезінфекції:

Для первинної обробки води або якщо потрібно очистити дуже забруднену воду, застосовуйте 30 мл на 1 кубічний метр води.

Для регулярної дезінфекції – 50-80 мл на 10 кубометрів води 1 раз на 3 дні. Спочатку розчиніть гіпохлорит натрію в ємності з водою, розмішайте та рівномірно вилийте в басейн. Після цього увімкніть фільтрацію на 8 годин і утримайтеся від відвідування басейну впродовж 12 годин.

Регулярна дезінфекція води зберігає басейну презентабельний зовнішній вигляд та забезпечує приємне проведення часу з користю для здоров'я.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також