Як доглядати за сухою шкірою обличчя взимку?

801 0

Ми у соцмережах:

Як доглядати за сухою шкірою обличчя взимку?

Про суху шкіру представниці прекрасної статі дізнаються після 25-30 років. Саме в такому віці себуму, що виробляється сальними залозами, стає недостатньо, щоб покривати поверхню обличчя. Без жиру на поверхні суха шкіра обличчя не утримує вологу, поступово відбувається випаровування води, а також мінеральних компонентів.

Причини сухої шкіри на обличчі

В основному це генетична схильність, проте часто причиною стає і неправильний догляд. Якщо дівчина невірно визначила свій тип шкіри, то придбала засоби, які не підходять. Деякі компоненти, призначені для нормальної і жирної шкіри, негативно впливають на стан сухого епідермісу.

Суха шкіра обличчя, причини:

♦ використання великої кількості декоративної косметики з ретинолом

♦ застосування агресивних засобів для зняття макіяжу

♦ часте умивання жорсткою водопровідною водою

♦ зовнішні фактори, такі як сніг, сильний вітер

♦ взимку шкіра сохне від працюючого обігрівача або кондиціонера

♦ нестача поживних компонентів в їжі

♦ атопічний дерматит

Насправді проблема часто може бути комплексною і не вирішується шляхом вибору особливих доглядових засобів. Це стосується жінок, які притримуються дієти, жорстко контролюють свою вагу, шляхом обмеження введення в їжу жирів і білків. Через нестачу жиру не виробляються необхідні амінокислоти. Крім того це провокується дефіцит колагену і еластину, що сприяє швидкому старінню і висиханню епідермісу.

Як зволожити суху шкіру обличчя?

Щоб суха шкіра на обличчі стала зволоженою, використовують місцеві засоби, жирні креми, які дозволять утворити на поверхні захисну оболонку. Потрібна корекція харчування, тому в меню вводять велику кількість омега 3, 6, 9-кислот, які містяться в морській рибі, свинячому салі і продуктах тваринництва. Добре справляється з сухістю Бепантен, який не лише перешкоджає висиханню поверхні шкіри, але і стимулює її загоєння. Основна діюча речовина препарату - це декспантенол, який на поверхні шкіри перетворюється в пантотенову кислоту для зволоження. Вона входить в структуру клітин, покращуючи їх еластичність, а також стимулює відновлення.

Існує ще кілька рекомендацій, які допоможуть підтримувати суху шкіру в хорошому стані та стимулювати її живлення. Перед виходом на вулицю в холодну пору року, варто наносити живильний крем. Нічого страшного, якщо на поверхні буде залишатися жирна плівка. Всього через кілька хвилин її поглине шкіра, яка засяє здоров'ям. Уникайте сонячних ванн, і використовуйте доглядові креми з УФ-фільтрами. Суха шкіра чутлива до фотостаріння. Намагайтеся харчуватися правильно, не виключаючи з щоденного раціону жири. Рекомендовано для жінок з сухою шкірою вживати колаген у вигляді порошку.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також