Як допомогти організму впоратись зі спекою

728 0

Ми у соцмережах:

Як допомогти організму впоратись зі спекою

Обмежити кількість солодощів і приправ. Нещодавні дослідження вчених з Колумбійського університету свідчать: певні продукти активізують потовиділення, яке і без того посилюється в спекотну погоду.

Щоб не виснажувати організм втратою рідини, а разом з нею і важливих для нього речовин, в спеку потрібно контролювати споживання продуктів, багатих простими вуглеводами — насамперед це різноманітні солодощі та борошняні вироби. Крім того, краще в цей період відмовитися від гострих приправ, всього перченого. Як приправи медики радять використовувати лимонний сік або сік лайма.

Менше тваринних білків і жиру. Ці харчові компоненти вимагають багато енергії для перетравлювання, і в спекотну погоду це сприяє знесиленню і зниженню тонусу. Треба вживати більше продуктів, які містять клітковину: риба, фрукти, овочі, рис, овес, хліб.

Більше зелені. Її вживання добре тонізує в умовах спеки, і до того ж зелень, особливо листові салати, — багате джерело вітамінів.

Вживати продукти з терпким смаком. Банани, морси з горобини або смородини, шпинат, м'ята. Їх вживання допомагає впоратися з нудотою, яка нерідко виникає в спеку через погіршення роботи судин і кровообігу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також