Зберігати холодець в холодильнику можна 4–5 днів. Якщо ж страва вийшла досить жирною, то й через 7 днів холодець не зашкодить здоров’ю.
Однак якщо ви додали в холодець моркву або петрушку, то краще не їсти його пізніше 3–4 днів після приготування. Все тому, що будь-який продукт, який не був термічно оброблений, зменшує терміни зберігання страви. А от доданий в холодець подрібнений сирий хрін збільшує термін зберігання страви на 1–2 дні. Головне — накрити фольгою або харчовою плівкою.
Можна просто звернути увагу на запах і зовнішній вигляд страви. Якщо ви помітили, що у холодцю почала відходити вода, то це означає, що страва вже почала псуватися.
Якщо у вас залишився холодець і ви не хочете, щоб він зіпсувався, то чудовим варіантом стане його заморожування. Якщо у вас є можливість скористатися швидким заморожуванням, то це допоможе рівномірно охолодити страву. В такому стані холодець можна зберігати 1–2 місяці.