Як друзі ворогами стали

1477 0

Ми у соцмережах:

Як друзі ворогами стали

Уже понад п’ять років інвалід з Костополя, 52-річний Василь Струк під час нетривалих перерв між лікуванням у різних медзакладах України оббиває пороги міліції, прокуратури та судів. Чоловік намагається аргументовано довести, що колишній партнер по бізнесу пограбував його на 40 тисяч гривень, проте ті йому відповідають, що між ними виникла цивільно-правова суперечка, яку треба вирішувати лише у суді.

— Ми з Мирославом Сиротою разом працювали, — розповів кореспонденту «РВ» Василь Струк. — Потім вирішили займатися бізнесом. На його розвиток я дав товаришу 20 тисяч гривень. Я займався заготівлею деревини в Остківському держлісгоспі та возив її на продаж в Одесу, Мирослав — будував магазини. Спершу справи йшли добре, проте у 2004 році я захворів. Мені мали зробити операцію в клініці Амосова. Я попросив, щоб Мирослав повернув мені гроші, які я йому дав, проте у відповідь почув, що їх... немає. Коли я вже був у Києві, довідався, що Мирослав продав машину моєї деревини в Одесі. Я сподівався, що він таки дасть мені гроші, виручені за деревину, проте марно, отож звернувся зі скаргою у міліцію. Стосовно Мирослава було порушено кримінальну справу щодо заволодіння моїм майном шляхом зловживання довірою (шахрайством) за ознаками злочину, передбачено частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Проте Мирослав оскаржив постанову у районному суді, і той скасував постанову про порушення кримінальної справи. Мирослав почав мені навіть погрожувати фізичною розправою. Тоді прокурор району подав апеляцію на постанову районного суду. І Апеляційний суд поновив кримінальну справу. Тим часом Мирослав подав на мене позов у суд про захист честі та гідності. Він вважає, що я його обмовив. А я впевнений, що міліція зумисне затягує розслідування кримінальної справи. Я побував на прийомі у заступника міністра МВС України. Лише тоді з Головного слідчого управління я отримав повідомлення про те, що мою справу взято на їхній контроль. Та розслідування ще й не розпочалось, як вже змінився слідчий. Я хочу, щоб цій тяганині нарешті було покладено край, а суд нарешті покарав чоловіка, який мене скривдив. І хоча всі терміни розслідування справи вже минули, про результат мене досі з обласного управління міліції не повідомили.

Олена РОМАНЮК.

Коментар Тамара Лисенко, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Рівненській області: — Слідчий, який розслідував цю кримінальну справу, поїхав у відрядження, а потім пішов у відпустку. Отож щоб прискорити розслідування справи, її передали іншому слідчому. Провести оперативно низку слідчих дій для прийняття законного процесуального рішення спершу не було можливості через те, що Василь Струк повідомив слідчого, що лікується за межами області. Зараз слідство продовжилось, залишається допитати ще трьох свідків по цій справі та провести очні ставки. Чим закінчиться розслідування — ми неодмінно повідомимо учасників цієї справи. Василь Поліщук, адвокат Мирослава Сироти: — Мій підзахисний себе винним в тому, в чому його звинувачує Василь Струк, не вважає. Він сподівається на те, що правоохоронні органи проведуть об’єктивне розслідування цієї справи та дадуть їй правильну юридичну оцінку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також