Які характеристики пірометра є найважливішими?

724 0

Ми у соцмережах:

Які характеристики пірометра є найважливішими?

Пірометри - це великий клас контрольно-вимірювальних приладів, що призначені для вимірювання температури безконтактним способом. Принцип дії заснований на вимірюванні потужності теплового випромінювання в інфрачервоному діапазоні.

Перешкоди у вигляді пари чи пилу можуть спотворювати показання. Тому до вимірювання рекомендовано підходити серйозно, дотримуючись вказівок та інструкції.

Можна купити пірометр за чиєїсь рекомендації, або звернути увагу на значення деяких характеристик під час вибору. Розглянемо які саме.

Вузьке значення діапазону вимірюваних температур важливе для отримання точних результатів. Якщо ваше завдання це виміри в рамках вашого житла, цілком вистачить побутового пірометра з діапазоном у -50 ... +380 C, а для виміру температур електромоторів необхідно вибрати щось інше з діапазоном вимірювання -40 ... +800 C.

Параметр похибки (точність вимірювань) завжди вказується виробником в технічному паспорті пристрою. Розраховується в лабораторних умовах та зазначається на приладі, або в його документах. Найчастіше портативні пірометри забезпечують точність в межах 1,5-2%.

Коефіцієнт емісії (EMS) визначає, яка кількість тепла відбивається від вимірюваної поверхні. Для кожного матеріалу цей коефіцієнт свій. Якщо Ви перед виміром не налаштували пірометр для вашого типу матеріалу, то яким би точним або дорогим не був Ваш прилад, це не має значення. Скоріше за все результати вимірювань будуть неправильними.

Наявність візуального прицілу допомагає контролювати зону на якій проводиться вимір. Лазерні приціли типу «точка» і «подвійний» дозволяють робити виміри на дистанції 20-30 метрів, а типу «окружність» - до 7 метрів.

Обираючи пірометр, важливо звертати увагу на умови використання. Частіше за все, прості моделі розраховані лише для роботи всередині приміщення при температурі 0 ...+40 C і вологості до 80%. Універсальні пірометри можуть функціонувати і на вулиці, при мінусових значеннях температурах і значеннях вологості до 90%.

Пам'ять пристрою важлива у виробництві, наприклад, для збереження даних між вимірюваннями. Існують пірометри із функцією запису на вбудовані і змінні носії (різні карти пам'яті), або з можливістю передачі на комп'ютер.

Які характеристики пірометра є найважливішими?

На сучасному ринку України представлена величезна кількість пірометрів. Магазин electronoff.ua склав такий асортимент пірометрів, який майже повністю покриє всі можливі запити клієнтів за основними технічними характеристиками. Ми з впевненістю можемо сказати - у нас Ви знайдете те що Вам потрібно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також