Як і хто обдурив Петра Порошенка у Рівному

3086 0

Ми у соцмережах:

Як і хто обдурив Петра Порошенка у Рівному

У Рівному Порошенка обдурили – підсунули кандидата в мери від Коломойського. Чому так сталося і що варто знати прихильникам Європейської солідарності? Читайте у нашому журналістському розслідуванні.

Про це йдеться в розслідуванні "Антикору"

2 листопада Рівненська міська ТВК оголосила офіційні результати виборів. До другого туру вийшли кандидат від політичної партії «Рівне Разом» Віктор Шакирзян та Олександр Третяк – кандидат від партії «Європейська солідарність». Лідером електоральних вподобань є Шакирзян, який набрав 19,84% голосів. В свою чергу Олександр Третяк набрав 16,93%.

Вихід у другий тур саме Третяка став для усіх несподіванкою. Проте, якщо проаналізувати ситуацію, яка склалася на виборах у Рівному, жодних несподіванок не сталося. На користь Третяка зіграло три фактори. По-перше, це високий рейтинг політичної сили, франшизу якої він отримав. По-друге, - низька явка виборців. І третій фактор – це високий ступінь мобілізації власне електорату Третяка – представників нетрадиційних церков. Крім того, варто відзначити, що якщо за Шакирзяна голосують широкі верстви населення, то Третяк має тільки певні електоральні групи, ліміт яких обмежений у кількості. Тобто, представник від ЄС не має ані широкої впізнаваності серед рівнян, ні підтримки.

У більшості рівнян сьогодні виникає питання: а хто ж такий, власне, Олександр Третяк і звідки він з’явився? Наше видання теж зацікавило це питання, а тому ми провели журналістське розслідування і дізналися деякі цікаві факти про кандидата від ЄС, який виявися не зовсім тим, ким презентує себе виборцям.

Уся біографія Олександра Третяка залишає більше запитань, аніж дає відповідей. Що ж стосується його політичних амбіцій, можемо зробити висновок, що для нього не так важливі політичні переконання та ідеологія тієї чи іншої партії, як сама можливість здобути владу. Справа в тому, що ще у серпні місяці Третяк розглядався як кандидат від партії Коломойського «За майбутнє». Аби не бути голослівними, пропонуємо читачам низку підтверджених фактів, щоб люди могли самі зробити відповідні висновки.

Те що сьогодні партійці Порошенка хочуть видати Третяка за свого, виглядає як мінімум дуже смішно. Чому? Хоча б тому що на початку серпня цей «патріот» планував йти під третім номером до Рівненської обласної ради від партії Коломойського «За майбутнє». Це може підтвердити головний пастор церкви п’ятидесятників Ігор Ясенюк, який очолював обласний список партії Коломойського «За майбутнє».

До речі Олександр Третяк є підлеглим Ігоря Ясенюка, оскільки теж є одним з активних проповідників церкви пятидесятників, яку в Рівненській області очолює Ігор Ясенюк. 



До того Третяк довгий час був активістом партії Ігоря Коломойського та допомагав на виборах ще одному відомому нардепу з групи «За майбутнє» Віктору Мялику, який, до речі, теж є прихожанином церкви п’ятидесятників. Третяк активно підтримував нардепа В. Мялика в мережі та особисто проводив агітаційну кампанію в молитовних домах на 155 виборчому окрузі.



Цікаво що основою партії «За майбутнє» у Рівненській області є в першу чергу протестанти-пятидесятники і можливо й не дивно, що Олександр Третяк активно підтримував партію Коломойського до того як стати кандидатом від Європейської солідарності П. Порошенка. Але як бачимо коло друзів Третяка з цієї партії не обмежується лише протестантами. Він також перебуває в тісних стосунках й зі «світським» крилом партії «За Майбутнє». В першу чергу зі штабом кандидата від партії «За майбутнє» на міського голову Юрія Вознюка.

 

До Європейської солідарності Олександр Третяк потрапив лише у серпні напередодні виборів. Сталося це після таємної наради у Рівному, яка відбувалася в кафе «Фламінго». На ній були присутні багато відомих пасторів-п’ятидесятників, нардеп від «За майбутнє» Віктор Мялик та представник «головного баптиста України» Олександра Турчинова – екснардеп Павло Унгурян, який спеціально прибув до Рівного для участі в переговорах. До речі Павло Унгурян також є вірним церкви пятидесятників і давнім товаришем О. Турчинова, разом з яким він спочатку перейшов з партії Батьківщина до Народного Фронту Арсенія Яценюка, а перед місцевими виборами в Україні розом з Турчиновим приєднався до команди П. Порошенка. До речі, рідний брат Павла Унгуряна, Веніамін балотувався на цих виборах до Одеської облради під номером 4 за списком партії «За майбутнє».

Під час зустрічі П. Унгурян, повідомив, що завдяки тому, що О. Турчинов приєднався до партії П. Порошенка, у вірян церкви п’ятидесятників з’явилась квота на виборах в Рівному не лише у партії «За майбутнє», а й від партії «Європейська солідарність». Під час «братського обіду» було прийнято рішення, що для захоплення влади у Рівному потрібно розділитися на дві колони. Частину братів завести в списки партії Порошенка, а частину віддати до Коломойського у «За майбутнє». Як ви уже здогадались, саме Третяку випала нагода представляти інтереси Турчинова та п’ятидесятників у партії Порошенка, в обмін на голоси протестантів. Тому наступного разу, коли зустрінете партійців Порошенка, запитайте у них, з якого часу вони знайомі з Третяком і на кого він працював до того? Це риторичне запитання, бо відповіді ви не отримаєте.

Що ж стосується особисто Петра Порошенка та його прихильників у Рівному, їх просто ввели в оману. Бо не існує жодного ідейного Олександра Третяка, хоча б тому що, усі його жорсткі консервативні, а іноді навіть тоталітарні погляди не є сумісними з ліберальною ідеологією «Європейською солідарності». Не виключаємо, що наразі штаб Третяка почне формувати йому образ ліберала. Проте, це досить важка задача, адже Олександр Третяк ніколи не визнає своїми ті цінності, які поділяє така політична партія як ЄС. Він ніколи не піде на поступки та визнання гендерної рівності і прав жінок, ніколи не визнає жінку рівною чоловіку, не проявить терпимості до сексуальних меншин, яких відкрито підтримують партійці Порошенка.

Наприклад ще деякий час назад Третяк відкрито виступав проти ідей гендерної рівності та однієї з активних «порохоботок» Ірини Геращенко


Закінчуючи наш матеріал, хочеться задати одне питання. То ж хто і як обдурив Петра Порошенка, нав’язавши рівненському осередку партії ЄС кандидата, який є чужим ідеологічно та політично? Можливо, це роблять ті, хто ще рік тому відкрито і завзято критикував п’ятого президента України, а також працював на перемогу іншого кандидата? Все може бути, а сьогодні важливе тільки одне – у другий тури виборів міського голови Рівного вийшов кандидат, який є чужим для політичної сили, яку він намагається представляти. І з кожним днем все більше і більше людей це розуміють.  

На останок хочемо додати відео з виступу Петра Порошенка в якому він висловлює свою позицію з приводу партії «За майбутнє» Коломойського. Цікаво як тепер Петро Порошенко буде агітувати у Рівному за О. Третяка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також