Як їсти соняшникове насіння — зі шкаралупою чи без

2223 0

Ми у соцмережах:

Як їсти соняшникове насіння — зі шкаралупою чи без

Насіння соняшнику додають до салатів, посипають страви та їдять просто так.

У магазині можна придбати як цілим, так і вже лущеним. Однак чи однакова його користь та чи взагалі можна їсти шкаралупу соняшникового насіння.

Фахівці стверджують, що насіння соняшнику дуже корисне для здоров’я людини. Серед вітамінів є: А, Е, D та В (В1, В2, В5, В6, РР, В9). Також насіння містить мінеральні речовини: магній, кальцій, натрій, калій, фосфор та залізо. Окрім того, насіння цінується за вміст ефірних олій, амінокислот, клітковину та холіну. Ці речовини беруть участь у регулюванні холестерину в крові та допомагають у профілактиці ішемічних та серцево-судинних захворювань.

Не варто їсти шкаралупу насіння соняшнику, оскільки вона може завдати шкоди кишечнику. Шлунок погано перетравлює зовнішню оболонку. Під час просування гострі шматочки шкаралупи можуть подряпати стінки кишечнику. Звісно, якщо раптом з’їли кілька шкарлупок — нічого страшного не станеться. А от від великої кількості лушпиння може «забитись» прохід. Це призведе до неприємних та болючих відчуттів, геморою.

Соняшникове насіння перед вживанням можна підсмажити. Це варто зробити для того, щоб легше було очищати від шкаралупки. Також смак буде більш насиченим.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також