Як карикатурист та музикант з Рівного тримає мистецький фронт

1212 0

Ми у соцмережах:

Як карикатурист та музикант з Рівного тримає мистецький фронт

Він часто висміює російських військових і зображає це у малюнках. Каже, що наслідує, зокрема, Чарлі Чапліна, який вважав, що чим більше сміятись над ворогом — тим швидше настане перемога.

Рівненський музикант, волонтер, художник-карикатурист та лідер гурту OT VINTA Юрій Журавель в етері марафону Суспільне. Спротив розповів про те, чим важливе мистецтво під час війни та як він із побратимами долучаються до цього процесу.

-  З часу повномасштабної війни я малюю їх частіше. Намагався навіть щодня. Зараз усі малюнки збираю в проєкт Стариця. З 23 лютого я для себе робив подієвий календар, де зображую будь-яку подію. Іноді здається, що тиждень проходить як один день, а година тягнеться як пів року. Якщо ти всі факти для себе зображаєш — з'являється такий сконструйований календар, і ти ці події в себе в пам'яті відкладеш.  Коли я потім складу весь цей матеріал в книгу, то буде своєрідна хронологія гарячої фази російсько-української війни так, як вона була насправді. В будь-якому випадку, текстові пости можна змінити, а малюнки — ні. Тобто, як я намалював 24 лютого про рускій корабль, так я його вже не зміню, він таким і залишиться. І це буде чесна зображена хронологія сучасної війни.

Про допомогу
Марка, якою ми збираємо кошти на миколаївські лікарні, досить потужно розійшлася. Крім того, якщо я не дуже активно з'являюся у Facebook зі своїми новими малюнками — значить в цей час гурт OT VINTA грає десь ближче до передової — в Миколаєві або ще десь для наших хлопців.

Ми часто виступаємо в центрах підготовки наших військових. Або я зайнятий в якихось наших проєктах, конференціях по збору коштів. Але скажу відверто — набагато результативніше, коли ти сам гуртом чи творчою спільнотою збираєш гроші на черговий джип для конкретної бригади.

Зараз збираємо також на джип. Не можу сказати, для кого, але хлопцям він не завадить.

Чим корисні творчі люди
Як казав Чарлі Чаплін, чим раніше ми почнемо сміятися над нашим ворогом — тим скоріше ми його переможемо. Для підняття духу.

Я часто читаю історичні лекції для військових і для цивільних, щоб ми знали, наскільки глибока історія України. Не лише козацтвом, а й лицарською епохою часів Великого Князівства Литовського, і Костянтин Острозький — наш земляк. Є багато прикладів для наслідування справжніх героїв-переможців. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також