Як колір шафи-купе впливає на загальний інтер'єр приміщення?

333 0

Ми у соцмережах:

Як колір шафи-купе впливає на загальний інтер'єр приміщення?

Красива та сучасна шафа-купе ー це досить практичний та місткий предмет інтер'єру. Дуже важливо, щоб такі меблі відповідали за стилем та дизайном всьому приміщенню. Тому, вирішивши купити таку шафу, варто брати до уваги не тільки розміри, а й колір.

Це допоможе підкреслити ваш смак та стиль приміщення, а також зробити цей досить об'ємний виріб справжньою родзинкою. Якщо вам необхідна якісна шафа купе в спальню або іншу кімнату, придбати її можна в інтернет-магазині меблів HomeLand. А ми поки розкажемо про те, як правильно вибрати колірну гаму.

Особливості вибору палітри

Купуючи меблі, варто завчасно визначити, якого ефекту ви хочете досягти. Правильно підібраний тон впливає на загальне сприйняття приміщення. Якщо у вас невелика та вузька кімната, її можна візуально розширити, підібравши шафу у відповідному кольорі. Також збільшити простір допоможуть світлі відтінки, поперечні смужки та скляні фасади.

Якщо потрібно візуально підняти стелю, то варто купити модель із вертикальними смугами. Додати світла в кімнаті допоможуть скляні та дзеркальні фасади. Також ще на етапі ремонту варто визначитись, яка кількість відтінків буде використана в кімнаті. За загальноприйнятими вимогами не варто використовувати більш як три.

Якщо керуватись саме цим правилом, то шафу-купе краще за все вибирати в тон стін або інших меблів. Однак темна колірна гама візуально зменшує та звужує приміщення. Позбутися цього ефекту можна шляхом купівлі світлої шафи та, наприклад, фіранок або килима.

Які правильно підібрати колірну гамму?

Якщо ви вирішили купити шафу-купе, то необхідно обов'язково врахувати, для якої кімнати ви її обираєте. Наприклад, для спальні варто купувати більш ніжні та світлі кольори, адже це простір для відпочинку. У дитячих кімнатах чудовий вигляд мають яскраві моделі.

Дуже часто шафи-купе ставлять у передпокої. У таких приміщеннях меблі не повинні впадати в очі та привертати увагу, тому варто вибирати варіанти з непомітним дизайном. Також для установки в коридорі варто надавати перевагу варіантам із дзеркальними фасадами. Такі шафи практичніші та функціональніші Ви завжди зможете оцінити свій зовнішній вигляд перед виходом з дому, крім того, приміщення здаватиметься більшим.

Якщо ж ви хочете придбати модель такого типу в робочий кабінет, то в такому разі краще за все вибрати варіант у стриманому дизайні та натуральних відтінках, краще за все з імітацією натурального дерева. Фахівці радять оформляти в одному стилі та кольорі профіль шафи й рамки для фото або картин. Якщо в кімнаті вже є полички, то цікаво будуть виглядати на меблях смуги в їх тон.

Яких поєднань краще уникати?

Досить часто буває так, що людина купує шафу-купе, яка досить гарна та сучасна, але в інтер'єр не вписується зовсім. Частіше за все така прикра ситуація стається, якщо ви ризикнули купити оригінальну та незвичну модель.

Дизайнери склали невеликий список того, чого варто уникати при купівлі представленого типу меблів:

  1. Варто уникати поєднань більш як трьох кольорів, особливо якщо ви використовуєте насичені та яскраві відтінки. Результат надмірного використання тонів може стати кричущим та абсолютно неприйнятним.
  2. Строкаті відтінки та яскрава підсвітка ー також не найкращий варіант, особливо для житлового приміщення. Це може мати гарний вигляд на картинці, але в реальності дуже складно поєднати такі меблі з іншими предметами.
  3. Також не варто сліпо слідувати віянням моди. Це дуже мінлива сфера, і те, що сьогодні знаходиться на піку популярності, завтра вже буде застарілим та недолугим. Варто розуміти, що шафа-купе, особливо якщо вона вбудована ー це виріб не на один рік. Тому, купуючи потрібну вам модель, бажано, щоб вона була стриманою, елегантною та забезпечувала доречність на довгі роки.

Краще надати перевагу завжди актуальній класиці. Такі меблі гармонійно поєднуються з будь-яким стилем інтер’єру та привабливо виглядають навіть у приміщенні відразу після ремонту.

Отже, у цій статті йдеться про те, які аспекти варто врахувати й на що орієнтуватись при виборі шафи-купе. Тепер вам буде простіше зробити правильний вибір. Адже в тому разі, якщо, крім параметрів висоти, ширини та глибини, ви ще зможете вибрати правильний колір, придбана шафа гарантовано підійде під стиль вашої кімнати й гармонійно впишеться в інтер'єр.

На сайті магазину HomeLand ви знайдете лише найкращі моделі від провідних виробників. Завдяки широкому асортименту кольорів, моделей та розмірів кожен покупець зможе підібрати модель відповідно до своїх вподобань, бюджету та особливостей приміщення. Абсолютно всі меблі доступні до замовлення з доставкою по території України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також