Як Мася реабілітує поранених бійців на Рівненщині (ВІДЕО)

785 0

Ми у соцмережах:

Як Мася реабілітує поранених бійців на Рівненщині (ВІДЕО)

У Клеванському госпіталі вперше на заняттях з каністерапії залучили собаку на прізвисько Мася. Вона має спокійний характер та любить людей. Саме через це власниця Масі Саша Леман вирішила долучити її до реабілітації.

Історію безпритульної Масі, яка пережила поранення, а тепер сама допомагає пораненим, розповідає Суспільне.

Дог-тренерка Саша Леман разом зі своєю семирічною собакою Масею вперше провела заняття із каністерапії. Жінка забрала тварину з вулиці після того, як її підстрелили невідомі.

- Вона дуже любить людей і взаємодіяти з ними. Важливо, щоб собака слухалася, була нейтральною до усіх подразників, щоб її не лякали візочки, милиці, щоб вона спокійно реагувала на людей. Коли ми не тренуємось, Масіна улюблена справа — гуляти річкою, і валятись на траві. Більшість часу вона просто спить, відпочиває. Дуже любить гуляти, лазити по камінню, розповіла власниця собаки.


Військовик Олег Покотило, який відвідав каністерапію, зазначив, що під час лікування взаємодія із тваринами допомагає. Також він поділився, що разом з ними на передовій було багато тварин, яких вони доглядали.

- Дуже люблю собак та котів. Коли ми були в Донецьку, мали п'ять котів та три, або чотири собаки, яких годували. Одного котика я окремо годував і привчив, щоб він зі мною разом спати лягав. Засинав на грудях, чи на шиї. Уоли стріляли кацапи, він першим прокидався і будив мене. Я його хотів забрати з собою, але не встиг. Сумую за ним,розповів військовик.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також