Як минула ніч у регіонах

1024 0

Ми у соцмережах:

Як минула ніч у регіонах

У більшості регіонів України ніч на 7 березня була тихою. Російські війська обстріляли цивільні об’єкти в Житомирській області й атакувала Чернігів, водночас ЗСУ змогли звільнити від окупантів Чугуїв Харківської області.

Зокрема, без обстрілів ніч минула у Кіровоградській області, на Волині, Рівненщині, Черкащині, Львівщині, Буковині, Прикарпатті, Тернопільській області, на Одещині та Закарпатті, повідомляє Суспільне. У решті регіонів склалася наступна ситуація:

Херсон

Ніч минула спокійно. Область в окупації. Багато сіл без світла, газу, води, без їжі та медикаментів. Потрібен зелений коридор.

Житомирщина

З вечора під обстріли потрапила північна частина області. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура у містах Овруч, Малин, Коростень, с В'язівка Коростенського району. Авіаудари задавались по приватним будинкам, будівлі Центру зайнятості, одна із ракет розірвалась поряд зі школою.

Запорізька область

Біля населених пунктів Гуляйполе, Оріхів та на напрямку Василівка-Балабіно особовий склад ЗСУ веде оборонну операцію. Пологи, Василівка, Токмак - тимчасово окуповані.

АЕС залишається під контролем окупанта.

Вінничина

Ніч відносно спокійна. З 5:30 повітряні тривоги.

Хмельницька область

Спокійно. Повітряні тривоги.

По Старокостянтинівському аеродрому щодо вчорашніх ударів: 3 людини поранено, 1 загиблий

Чернігівщина

У Чернігові 3 повітряні тривоги за ніч. Вночі російська армія хаотично обстрілювала жилі квартали Чернігова, центр міста. Цілили навмання по місту. Поцілили у школу, житлові будинки, частина міста без електрики. Бої на підступах до Чернігова, бої по області.

Сумщина

Ніч була без авіаударів. Складною залишається ситуація в Охтирці, Тростянці. В область заходить велика кількість російських військ з Росії.

Полтавщина

Полтава: нічні повітряні тривоги в Полтаві, Лубнах та Пирятині

Луганщина

Ніч пройшла спокійно, зранку обстрілюють Сєвєродонецьк з важкої артилерії. Попасна вже дві доби під масованими обстрілами. Вчора відправили евакупційний потяг - більше 2000 людей

Донеччина

Маріуполь, Волноваха — в облозі. Йдуть бої. У Краматорську — пізно ввечері була повітряна тривога. На область направляють гуманітарні вантажі, які вже прибули з Дніпра, Черкас, Львова.

Потрібен зелений коридор.

Миколаївщина

Миколаїв обстріляли градами. В інших районах області ніч була відносно спокійна.

Дніпро

На Дніпропетровщині три повітряні тривоги за ніч. Зараз спокійно.

Харківщина

Всю ніч тривали атаки з повітря на житлові будинки в різних районах міста.

Київщина

Бої у напрямку Макарів-Ірпінь-Гостомель. Постійні тривоги авіаудару. В с. Бишів Фастівського району — авіаудар.

Українська армія звільнила Чугуїв, завдавши окупантам великих втрат в особовому складі та техніці, повідомив Генштаб.

Російська армія продовжує обстрілювати міста та селища в Київській області, намагаючись прорватись до столиці.

На Київщині військовослужбовці РФ захопили у заручники громадян України.

Міністерство оборони Росії наказало вилучати документи у військовослужбовців Збройних сил РФ, а у разі загибелі таємно вивозити їхні тіла або знищувати на місці.

За оцінкою українського Генерального штабу, під час бойових зіткнень зі Збройними силами російські війська втратили вбитими та пораненими понад 11 тисяч людей.

Колишній посол США в Росії Майкл Макфол закликав НАТО негайно відправити в Україну всі 70 винищувачів МІГ, які має Альянс у своєму розпорядженні.
Президент Володимир Зеленський під час онлайн-зустріч із сенаторами Конгресу США закликав ввести "безпольотну зону" над Україною для російської авіації.
Президент Зеленський заявив, що саміт НАТО 4 березня був слабким, а сам Альянс фактично дав "зелене світло" для подальших обстрілів з боку РФ, оскільки відмовився закривати небо надо Україною для російської авіації.

Міжнародну петицію до НАТО щодо запровадження безполітної зони вже підписали мільйон людей. Для цивільної авіації повітряний простір України закритий від самого початку війни. Ідеться про закриття неба над Україною для російської військової авіації. No-Fly Zone над Україною, або Закрите небо для російської авіації над Україною означатиме, що військові сили – в цьому випадку НАТО – бо до нього звертається Україна, – повинні будуть патрулювати повітряний простір над Україною і повинні будуть збивати літаки чи гелікоптери-порушники.

Росія використовує повітряно-космічні сили для атак українських міст та населених пунктів, тому питання щодо закриття неба над Україною треба вирішити за декілька днів, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також