
Секретом їх приготування поділилася жителька селища Клесів Сарненського району Наталія Матюк.
- Пироги з квасолею та сушеними чорницями — давня поліська страва. Рецепт перейняла від бабусі, мами та свекрухи. Кожна передала свої секрети приготування пиріжків, — розповіла пані Наталія.
Для початку господиня готує начинку — товкачиком розтирає ще гарячу квасолю та сушені чорниці.
- У поєднанні з гарячою квасолею, чорниці розпаряться і віддадуть свій смак, — пояснила Наталія Матюк. — За бажанням можна приготувати і м’ясну начинку, додаючи до квасолі вишкварки та м’ясо. Але то вже не буде пісна страва!
Наступний етап — приготування тіста, яке можна замісити як на дріжджах, так і на картоплі.
- Я замішую тісто, додаючи у борошно варену потовчену та сиру картоплю, яку треба натерти та відцідити, — поділилася господиня. — Оскільки це пісна страва, то яйце не використовуємо. А тісто буде триматися за допомогою крохмалю, який є у картоплі.
Які ще є секрети у приготуванні картопляних пиріжків з квасолею та сушеними чорницями, скільки часу пекти пиріжки у печі — про це дивіться у новому випуску проєкту "Кулінарний спадок" на Суспільному.