Як на Рівненщині готуються до вакцинації від Covid-19

928 0

Ми у соцмережах:

Як на Рівненщині готуються до вакцинації від Covid-19

На Рівненщині опитують людей, яких вакцинуватимуть від Covid-19 першими.

Про це на брифінгу ОДА заявила заступниця начальника обласного управління охорони здоров’я Олена Гандзюк.

Як відомо, на першому етапі вакцинацію пройдуть люди похилого віку у спеціалізованих закладах і медичні працівники, які допомагають пацієнтам із Covid-19:

«У закладах для людей похилого віку потрібна згода опікунів, тому точної кількості людей, які вакцинуватимуться, назвати не можуть. Ми поки що збираємо людей по кількості людей та кількості тих, хто надасть згоду. Наразі в області є 7 таких закладів. Сьогодні була робоча зустріч із керівниками соцзахисту з приводу готовності районів до вакцинації».

Вакцинація буде добровільною на всіх етапах і для всіх груп населення. Наразі наказу МОЗ про розподіл вакцини і приблизних цифр немає.

«Ми інтенсивно готуємося до першого етапу вакцинації. Під час першого етапу мобільні бригади будуть їхати до тих груп, які критично мають ризик заразитися ковідом при професійній діяльності та у віковому розрізі. Таких груп буде на Рівненщині 5. Вони сформовані за територіальним принципом у Рівненському районі та Рівному, Дубні, Сарнах і Вараші», - пояснює Олена Гандзюк.

Вакцина, яка вимагає температури від -20 до -80, зберігатиметься у Києві на центральних складах. Певна кількість її буде потім довозитися на центральні склади області. І з бази працівники мобільних бригад братимуть одноденний запас вакцини, їхатимуть на місце вакцинації.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також