Як не купити психотропні дієтичні добавки для схуднення

814 0

Ми у соцмережах:

Як не купити психотропні дієтичні добавки для схуднення

Нестримним бажанням жінок схуднути часто користуються спритні виробники дієтичних добавок, додаючи в БАДи психотропні лікарські засоби. У серпні цього року FDA (Управління з продовольства і медикаментів США) виявило сибутрамін у трьох добавках для схуднення. На вимогу FDA було вилучено з ринку дві дієтичні добавки - 365 Skinny High Intensity Pillsі 365 Skinny Emergency Boutique фірми Je Dois L’avoir Boutique та Hydro Pineapple Burn, яку продавав на eBay Джон Нгуєн. На сайті FDA є фото вилучених дієтичних добавок. Вам потрібно перейти лише за посиланнями з назвами цих продуктів.

Сибутрамін, який знижує апетит, був вилучений з ринку США у жовтні 2010 р., оскільки після прийому цього препарату часто виникають побічні ефекти, такі як безсоння, головний біль і навіть анорексія. Він негативно впливає на центральну нервову і серцево-судинну системи. В Україні цей препарат заборонено, в Росії його можна купити лише за рецептом лікаря.

Частенько росіяни, нічого не підозрюючи, купують за кордоном засоби для схуднення, митна лабораторія знаходить в цих добавках сибутрамін, і невдаха-продавець прямує в тюрму на декілька років. Оскільки намагався незаконно ввести контрольовану речовину в країну. Про такі випадки неодноразово писалось у російській пресі.

У 2010 році МВС України провело успішну кампанію з вилучення БАДів з сибутраміном з українського ринку. Проте з’являються все нові добавки для схуднення, а їхній продаж через інтернет практично не контролюється державою на вміст токсичних речовин.

Якщо ви купуєте дієтичну добавку для схуднення в інтернеті, що в Україні, що за кордоном, то, очевидно, є ризик придбати психотропну дієтичну добавку і, як наслідок, мати проблеми або з митницею, або з власним здоров’ям. Після останнього повідомлення про вилучення контрабанди БАДів на суму один мільйон гривень виникають певні сумніви в якості іноземних БАДів, які продають наші інтернет-магазини. Та і за кордоном можна в навантаження придбати психотроп, оскільки велика ймовірність того, що новий Джон Нгуєн буде торгувати ними або на eBay, або на iHerb.

На мій непрофесійний погляд, найкращий рецепт для схуднення – менше їсти і більше рухатись. Якщо вам так вже кортить придбати добавку для схуднення, ефективність якої не підтвердили останні наукові дослідження, то купіть її в сусідній аптеці. Аптеки намагаються контролювати якість своїх товарів, щоб уникнути проблем з контролюючими державними органами.

Доктор фармнаук Сергій Сур (ТОВ «Артеріум ЛТД») вважає, щоб кардинально вирішити проблему з низькою якістю дієтичних добавок, потрібно вести їхню державну реєстрацію. Цитую: «В Україні на сьогодні відсутня процедура державної реєстрації ДД, тому українські й іноземні виробники її не проходять. Як і відсутні процедури державного контролю ДД на ринку, що справді є проблемою». Може, для початку ввести добровільну державну реєстрацію? Чи не стане ця державна реєстрація громіздкою і фінансово затратною і, як наслідок, витіснить невеликі фірми з ринку? Багато запитань.

Поки українські законодавці і національна Big Pharma вирішують цю складну проблему, громадська спілка НВЦ фітопрепаратів «ДОБРАДІЯ» намагається максимально об’єктивно розповідати українцям про дієтичні добавки. Лише декілька назв наших статей, опублікованих на сайті спілки: «Як купити якісні БАДи із США?», «Вітаміни й амінокислоти, які ми купуємо, – синтетичні....», «Омега-3 і пінопластовий тест...» та багато інших...

д.х.н., проф. Сергій Ярмолюк,
Громадська спілка НВЦ фітопрепаратів «ДОБРАДІЯ»
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також