Як не «посадити» зір смартфоном. Допоможуть три налаштування

878 0

Ми у соцмережах:

Фото Depositphotos

Сучасні смартфони стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, але їхнє активне використання дає значне навантаження на очі і, як наслідок, призводить до зниження зору, пише УНІАН. Щоб мінімізувати втому очей, необхідно змінити деякі налаштування екрана.

Більшість офтальмологів сходяться на думці, що смартфон найкраще тримати на відстані 40–60 сантиметрів від очей. Це вважається безпечною відстанню між очима та смартфоном. Втім, у багатьох користувачів це ще більше змушує примружуватися та вдивлятися в екран. А чим сильніше ви напружуєте очі, тим вище ризик погіршення зору.

Розв’язання проблеми очевидне — збільшити розмір шрифту (і масштабування екрана, за бажанням).

Інше, не менш важливе налаштування — «Автояскравість». Це не тільки дозволяє збільшити час роботи батареї смартфона, але, до того ж, позбавляє користувача від необхідності самостійно міняти повзунок яскравості при найменшій зміні освітлення. З увімкненою автояскравістю смартфон автоматично адаптує яскравість екрана до навколишнього середовища. За допомогою датчиків світла на передній панелі пристрій вимірює рівень освітленості та регулює яскравість екрана відповідним чином.

І нарешті, рекомендується активувати функцію DC Dimming, яка в рази знижує навантаження на очі. Її суть полягає в тому, що вона дозволяє смартфону регулювати яскравість екрана без мерехтіння шляхом зміни напруги. Щоправда, ця функція доступна не у всіх смартфонах, але якщо вона є, її варто обов’язково включити.

Для підтримки здоров’я очей рекомендується також проводити регулярні перерви у використанні смартфона, особливо при тривалому читанні або перегляді контенту на екрані. Також рекомендується дивитися вдалечінь на об’єкти протягом декількох хвилин кожні 20–30 хвилин.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також