Як не стати жертвою злодіїв, правильно вибрати сейф та багато інших порад від “ведмежатника”

2884 1

Ми у соцмережах:

Як не стати жертвою злодіїв, правильно вибрати сейф та багато інших порад від “ведмежатника”

Чи можливо вберегти себе та свою оселю від злодіїв? Адже якщо вони вже примітили вас обікрасти, то, здавалося б, нічого їх зупинити не зможе. І все ж є різні способи, як не дозволити злодіям забрати у вас все цінне.

Про них ми й поговорили з інженером – директором фірми “Капітал Сталь” Сергієм Павловичем.

Виробіть звичку спостережливості

Якщо йдеться про квартиру чи будинок, то тут крадії зазвичай діють не самі. Щоб успішно здійснити злий умисел, вони можуть довго готуватися: крутитися навколо вашої оселі, вивчати ваш графік життя (коли йдете на роботу, коли приходите чи ночуєте), а також графіки ваших сусідів, приглядатися, яким шляхом краще потрапити всередину.

- Для того, щоб завадити злодіям здійснити задумане, виробіть звичку спостережливості, - радить Сергій. – У її відсутності – наша найбільша проблема і помилка. Зламався кодовий замок чи домофон у під’їзді, сидять підозрілі люди в каптурах на лавці у дворі, всередині вашого замка з’явилися сірники чи клей – це все позначки, що до вашого житла приглядаються. Злодії спеціально пошкоджують хороший замок. Як правило, людина змінює замок на простий “китайський”, плануючи пізніше купити якісний. Крадій легко відкриє дешевий замок, доки ви будете шукати, де дешевше купити фірмовий. Наприклад, у вашій квартирі зникло світло, ви вийшли перевірити щиток у коридор і виявили, що це клацнув вимикач. Ви подумали: “Мабуть, спрацювала автоматика, скаче напруга”. Насправді ж це має викликати підозру. Бо вірогідно, що саме крадій вручну у щитку вимкнув у вашій квартирі світло, щоб перевірити, чи вийде хтось із неї, чи там хтось живе взагалі. Тому щитові повинні бути завжди зачинені на надійний замок.

Злодія треба збити з пантелику

Перед тим як проникнути у вашу квартиру, досвідчений злодій обов’язково дізнається, чи встановили ви сигналізацію. І дуже часто трапляється так, що вона не стає йому на заваді.

- Збийте його з пантелику – влаштуйте сюрприз у вигляді “сигналізації” під килимком, що лежить біля порога, - продовжує Сергій. – Виготовити її легко і недорого, детально ми розповіли тут. Для цього вам знадобляться дві жерстяні кришки для консервування, шматочок поролону та провід, який з’єднуємо з джерелом звуку (наприклад, корабельний ревун). Конструкцію ховаємо під килимок, на який злодій наступить, коли зайде в оселю. У результаті замикання контактів виникне неприємний і гучний звук сигналізації, який змусить ваших сусідів поцікавитися, що ж там відбувається. Окрім цього, це може налякати злодія (був випадок, коли його забрала “швидка” із серцевим нападом), який не знатиме, як вимкнути ревун. Можливо, цей моторний малий передумає вас обкрадати. Хоча краще встановити професійну сигналізацію та відеоспостереження.

Сейф як обманний маневр і як надійний охоронець

Щоб зберегти найцінніше з того, що зберігаємо в оселі, ми й купуємо сейфи. Зараз їх стільки, що сейф навіть можна замовити через Інтернет напряму з Китаю. І він буде набагато дешевшим за український.

- Проте чи буде він настільки ж надійним? – зазначає Сергій. – Зазвичай такі сейфи так само легко відкрити, як і придбати. Ми неодноразово їх тестували. Дешеві сейфи можна використати як приманку для крадія. Покладіть туди невелику суму грошей, якісь банківські картки з пін-кодом, рахунки, папери. Хай злодій думає, що знайшов скарб, і не шукає чогось такого, що ви сховали в іншому місці, наприклад,тайнику.

Надійний тайник

Сейфи від “Капітал Сталь”, до речі, теж завжди випробовують інженери фірми. Ви можете в цьому переконатися, перейшовши за посиланням.

- Наше гасло: сейф надійний – сон спокійний, - каже Сергій. – Ми маємо десятилітній досвід роботи на ринку з продажу сейфів у Рівному. Сьогодні вийшли на всеукраїнський рівень, продаючи понад 1000 моделей сейфів. Ми – єдиний дилер в Україні, який взяв на себе сервісне обслуговування сейфів у Рівному та в Україні. На сейфи, придбані в ТзОВ “Капітал Сталь”, діє пожиттєва гарантія.

Як самому відкрити замок?

Як відкрити валізу, якщо забули код до замка?

А що робити, коли треба потрапити до квартири, а людина, яка живе з вами, замкнулася зсередини?

Як витягнути поламаний ключ із замка?

З такими проблемами ми стикаємося хоча б раз у житті, й вирішити їх теж допоможе “Капітал Сталь” (контакти на http://rivnestal.com.ua/ru/node/100).

- Ми зняли серію відео і виклали їх на нашому каналі в YouTube про те, як самостійно зарадити в таких ситуаціях, - розповів Сергій. – Ідея виникла спонтанно, коли ми відзняли жартівливе відео, як легко відкрити китайський сейф. Коли виклали відео в Інтернеті, отримали безліч позитивних відгуків та прохань про те, щоб продовжували знімати і розповідати про замки та безпеку в оселі. Ми подумали: чому б і ні? Ми готові поділитися досвідом і надати корисні поради. Адже давно займаємося сервісним обслуговуванням не тільки наших сейфів, а й фінансових установ, банків. Також до нас телефонують в аварійних випадках, коли не можуть відкрити металеві двері або сейф у Рівному. Мі надаємо послуги цілодобово, тому готові прийти на допомогу клієнту навіть вночі.

Ось кілька корисних посилань від “Капітал Сталь” про безпеку та замки:

Як відкрити кодовий замок на дипломаті

Як витягнути зламаний ключ із замка

Як відкрити замок за дві хвилини

Найбільш надійний замок

Корисні та цікаві статті з історії сейфів - тут.

На правах реклами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також