Як не варто лікувати грип та застуду

1727 0

Ми у соцмережах:

Як не варто лікувати грип та застуду

Ми часто допускаємо помилки при лікуванні застуди та грипу. Одна з найпоширеніших — переносити їх на ногах, відзначають експерти. Але при перших же симптомах нездужання найкраще для організму хворої людини — це лягти в ліжко. Так можна уникнути багатьох ускладнень, зазначають медики.

Інша поширена звичка — збивати температуру при найменшому її підвищенні — теж не найкращий спосіб лікування грипу та застуди. На думку терапевтів, не варто приймати жарознижувальні ліки, якщо температура не досягла позначки 38. Імунітету потрібно дати можливість і час поборотися з інфекцією самостійно. З цієї ж причини не варто вживати різноманітні зігрівальні заходи, домагаючись посиленого потіння хворого.

Нерідко при застуді люди починають пити антибіотики. Лікарі нагадують: антибіотиками лікують бактеріальні інфекції, але не вірусні. Застуді ці засоби не страшні, але організм може «зламатися» — прийом антибіотиків здатний пригнічувати імунну систему.

Ще одна помилка — це тримати вікна в кімнаті хворого зачиненими, боячись протягів. Насправді необхідно якомога частіше провітрювати приміщення, адже це заважає вірусам виживати. Як зазначають фахівці, тепло — це найкомфортніше середовище для збудників хвороб.

Не варто в кілька разів збільшувати порції чаю з лимоном, журавлинових морсів і будь-яких кислих напоїв. Незважаючи на те, що кислота згубна для вірусу, її надмірна кількість може спровокувати розвиток ускладнень. Віддайте перевагу мінеральній воді. Вона допоможе відновити баланс мінералів і солей в організмі, а також створить лужне середовище, що не дасть розвиватися ні вірусам, ні бактеріям.

Багато хто вважає, що алкоголь допоможе впоратися з хворобою Але спиртне лише ослабить ваш імунітет і може призвести до затяжної хвороби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також