Як не ворота, то шлагбаум — рівняни блокують проїзд пожежникам

1091 0

Ми у соцмережах:

Як не ворота, то шлагбаум — рівняни блокують проїзд пожежникам

Що робити, якщо хата горить, а пожежна машина проїхати не може? Ще й гідрант невідомо де. Рівненські рятувальники нарікають, що чимало мешканців міста настворювали перешкод, які заважають проїхати до потрібної адреси екстреним службам — не тільки пожежним автомобілям, а ще й поліції та «швидкій». А частина гідрантів взагалі не має вказівників, де їх шукати.

Олександр Ребров, начальник 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Рівненській області:

— Наразі на території Рівненської громади є 1235 пожежних гідрантів, з них 880 є вуличними, а решта 355 розташовані по установах, підприємствах та організаціях різної форми власності. Є також 98 пожежних водоймищ і 9 водонапірних веж — для набору води пожежно-рятувальною технікою. Торік працівники Рівнеоблводоканалу капітально відремонтували 15 вуличних пожежних гідрантів. Але 23 вуличних гідранти та 7 гідрантів по різних об’єктах досі залишаються несправними. 147 гідрантів експлуатуються взагалі без вказівників.

Проблемним залишається і встановлення нових пожежних гідрантів. Зокрема, у мікрорайонах Рівного з безводними ділянками: Золотієві, Червоних Горах, Тинному, частково Новому Дворі та Басовому Куті. Відсутні пристосовані місця для забору води пожежною технікою з природних та штучних водойм. Це значно ускладнює роботу.

Окрема проблема — забезпечення вільного проїзду до будинків. Мешканці паркують свій транспорт у дворах, встановлюють шлагбауми, насаджують дерева та кущі і перекривають протипожежні проїзди. Все це збільшує час реагування пожежно-рятувальних підрозділів.

Ми провели обстеження: у Рівному є порядка 20 місць, де є такі перешкоди. Це і встановлений шлагбаум на Соборній, 112, з вулиці Сагайдачного; а ще вул. Соборна 65-35; під’їзд до вулиці Шкільної (там паркувальні бар’єри стоять); під’їзд до ТРЦ «Злата Плаза» з боку Шкільної; по вулиці Вересая між будинками на вул. Короленка № 3 та № 5; шлагбаум поблизу будинку №10 на вул. Пересопницькій; вул. Бандери 67-69 -А та 69 -Б — металеві стовпчики; вул. Буковинська 5-5-А; вул. Відінська 17-19; шлагбауми на вул. Корольова, 5 та ще біля будинків №№15-17; шлагбаум біля музею на вул. Драгоманова, 32; бетонні перешкоди на перехресті вулиць Драгоманова-Замкової; вул. Гайдамацька, 10-12; вул. Шухевича, 14; вул. Данила Галицького, 9; вул. Степана Дем’янчука, 1 -А; вул. Сагайдачного, 1; вул. Фучика — бетонна плита. Законність встановлення та демонтаж тимчасових споруд — це уже компетенція міського департаменту інфраструктури та благоустрою.

Головний архітектор міста Дмитро Котляров запропонував створити тимчасову депутатську комісію, яка займеться цією проблемою — від гідрантів до шлагбаумів. Бо ж очевидно, що самі мешканці свої перешкоди добровільно не порозбирають. Можливо, комісію створять уже на найближчій сесії міськради, 27 січня.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також