Як не зіпсувати собі відпочинок

2263 0

Ми у соцмережах:

Як не зіпсувати собі відпочинок

«Я живу в Москві, але сама родом з Рівного. Тож щоліта відпочиваємо в Україні, адже хочу доньці показати свою рідну країну. Цього року через одну з турфірм Рівного ми їздили на відпочинок у селище Курортне в Криму і залишилися страшенно незадоволеними. Адже на фото в турагенції нам показали один пансіонат, а насправді привезли в інший. Він виявився закинутим дитячим табором. Нас поселили у кімнату, розташовану біля туалету, в якому не працював зливний бачок, тому в приміщенні стояв постійний сморід.

Озеро «Я живу в Москві, але сама родом з Рівного. Тож щоліта відпочиваємо в Україні, адже хочу доньці показати свою рідну країну. Цього року через одну з турфірм Рівного ми їздили на відпочинок у селище Курортне в Криму і залишилися страшенно незадоволеними. Адже на фото в турагенції нам показали один пансіонат, а насправді привезли в інший. Він виявився закинутим дитячим табором. Нас поселили у кімнату, розташовану біля туалету, в якому не працював зливний бачок, тому в приміщенні стояв постійний сморід. Постіль дали чорну від бруду, розірвану та ще й з підпалинами. У кімнатах ніхто не прибирав. На ввесь пансіонат працювали лише три душі; щоб помитися, доводилось вистоювати у черзі або нерідко митися холодною водою. Я через це застудила нирки. Прати взагалі не було де, хоч в агенції казали, що там є спеціальна побутова кімната з тазиком. Не кращим був і пляж — брудний, на ньому розвертаються автомобілі. Море відразу біля берега дуже глибоке, до 5 метрів, тому я була дуже здивована, що путівки в Курортне в агенції пропонували батькам з дітьми. Моя донька через постійні протяги захворіла. Але лікаря у селищі нема, щоб надати допомогу. Наостанок нас ще й виселили з кімнати задовго до від’їзду (о 10 годині, хоч автобус мав відправлятися о 15-й), незважаючи на те, що у доньки підвищилася температура. Повернувшись, я прийшла у турагенцію, щоб попередити, що туди не варто возити людей. Але мені натомість нагрубили. Сказали: «Вибачте, що Чорне море виявилося не білим, що не було для вас оркестру і килимової доріжки. І що ви взагалі хотіли за такі гроші?».

Інна СТЕПАНОВА.

Коментар заступника начальника обласного управління захисту прав споживачів Володимира Рачинського: — У першу чергу потрібно звертатися у ліцензовану турагенцію. Споживач має право перевірити наявність ліцензії у фірми, яка надає туристичні послуги. Окрім цього, укладаючи письмову угоду з турагенцією на надання туристичних послуг, потрібно чітко в ній зазначити умови перебування на відпочинку: місцерозташування пансіонату чи готелю, його зірковість, місце проживання в ньому (місце в номері чи окремий номер), зручності, харчування, відстань до моря, пляж (гальковий чи піщаний), вид транспорту, яким здійснюється довезення до місця відпочинку тощо. Адже якщо умови відпочинку ви погодили лише на словах, потім ніяким чином не зможете довести, що відпочинок був не таким, як вам обіцяли. Якщо ж у вас є письмова угода, при невідповідності умов відпочинку, зазначеним у ній, ви повинні відразу на місці це зафіксувати. Для цього можете звернутися до адміністрації закладу, куди приїхали на відпочинок, з вимогою скласти відповідний акт. Якщо адміністрація закладу відмовляється це робити, тоді доведеться складати акт самостійно. Для цього вам досить знайти двох свідків, які підтвердять написане і поставлять свої підписи під документом. По прибутті з відпочинку турист звертається з письмовою претензією й актом до турагенції. У ній, зважаючи на нижчу якість відпочинку, ніж передбачалося, просить повернути частину вартості путівки. Якщо ж через невідповідність умов, передбачених договором, турист перервав відпочинок, а він має на це право, тоді він звертається в турагенцію за відшкодуванням повної вартості путівки. У випадку, якщо турагенція відмовляється відшкодовувати кошти, потрібно звертатися до нас. Ми накладемо на турагенцію штраф, дамо припис щодо повернення громадянину коштів, витрачених на путівку. Що стосується моральних збитків від неякісного відпочинку, то за їх відшкодуванням потрібно звертатися до суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також