Як ніколи актуально: сьогодні Всесвітній день миття рук

808 0

Ми у соцмережах:

Як ніколи актуально: сьогодні Всесвітній день миття рук

Сьогодні відзначають Всесвітній день миття рук

 Цей простий і водночас ефективний спосіб допоможе вберегтися від інфекційних захворювань.

Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники таких захворювань, як вірусна пневмонія, гепатит, грип, ГРВІ, коронавірус та ін.

За даними ЮНІСЕФ, щодня тільки від діареї, хвороби брудних рук, помирає п'ять тисяч дітей. Половини цих смертей можна було б уникнути, якби юні жителі планети ретельно мили руки з милом перед їдою і після відвідування туалету.

Три мільярди осіб, або 40% всіх жителів Землі, не мають можливості регулярно мити руки з водою і милом.

За підрахунками фахівців, це ставить під безпосередній ризик інфікування COVID-19 близько мільярда людей тільки тому, що у них немає елементарних засобів для миття рук.

Вчені з'ясували, що просте миття рук з милом допомагає видалити з поверхні шкіри до 90% мікроорганізмів і дозволяє значно знизити передачу інфекцій контактно-побутовим шляхом.

Ця найпростіша процедура сприяє зниженню рівня гострих кишкових інфекцій більш ніж на 40%, а респіраторних захворювань - майже на 25%.

ДСНС України з нагоди Всесвітнього дня чистих рук в закликає якомога частіше ретельно мити руки з милом щонайменше 30 секунд. Також бажано носити з собою компактний санітайзер і обробляти руки антисептиком.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також