Як обирати та використовувати інсектициди?

812 0

Ми у соцмережах:

Як обирати та використовувати інсектициди?

Інсектициди - це препарати, які широко використовуються в сільському господарстві. Для того щоб їх дія була ефективною, необхідно правильно обрати препарат.

Різновиди інсектицидів 

Щоб купити інсектициди в інтернет-магазині LNZ web, які будуть ефективні, необхідно правильно їх обрати. Основне завдання - дотримуватися інструкції, зазначеної на упаковці, та визначити вид комах. По відношенню до жуків та личинок краще застосовувати поверхневі препарати, які наносяться методом обприскування. Щоб поліпшити ефективність, їх необхідно наносити виключно в сонячний день, так як дощ може змити засіб з поверхні, зробити обробку марною. 

Категорії інсектицидів: 

— Найбільш поширені препарати системної дії. Вони всмоктуються рослиною, тому вона фактично стає отрутою для комах. Завдяки цьому комахи гинуть. Основний недолік в тому, що такий засіб діє не відразу, а через деякий час, відрізняється пролонгованою дією. Щоб знищити паразитів доведеться почекати.  

— Поверхневої, контактної дії. Вони працюють завдяки проникненню в організм комахи через шкірні покриви. Далі блокується робота травної або нервової системи. 

— Акарициди використовують переважно для боротьби з кліщами. По відношенню до інших комах вони неефективні. 

Як обирати та використовувати інсектициди? 

Під час роботи, необхідно дотримуватися всіх заходів безпеки, щоб не нашкодити організму. Справа в тому, що найбільш шкідливими є інсектициди системної дії, так як вони вбираються рослинами, та можуть потрапляти в організм людини. Основна їхня перевага у можливості використання під час поливу. Інсектицид розчиняється у воді і вноситься під корінь. Необхідно бути обережним з препаратами, які наносяться методом розпилювання. Дрібні краплі інсектициду можуть потрапляти в дихальні шляхи, осідати на шкірі, що призводить до алергічних реакцій. 

Найбільш ефективні препарати бактеріологічної дії, в їх складі немає отрути, яка може завдати шкоди організму людини. В основі лежить використання бактерій і вірусів, які завдають смертельної шкоди комахам, кліщам. Вони найбільш безпечні для людини, не діють на організм. 

Щоб позбутися шкідників, необхідно також враховувати особливості культури. На поверхні кукурудзи є щільна оболонка, яка може перешкоджати проникненню препарату всередину. Тому для картоплі, а також культур, покритих щільною оболонкою, краще використовувати препарати системної дії, які можна придбати на сайті lnzweb.com. Вони поглинаються кореневою системою, і фактично перетворюють рослину на отруту. 

Для більш ефективного використання поверхневого інсектициду, його рекомендовано наносити генераторами холодного туману. Завдяки цьому вдається утворити найдрібнішу суспензію, яка здатна покрити великі площі, та зекономити розчин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також