Як обрати якісну футболку?

595 0

Ми у соцмережах:

Як обрати якісну футболку?

Футболку називають універсальним та практичним елементом гардероба як чоловіка, так і жінки будь-якого віку, а також дітей та пенсіонерів. Кожен має у своєму арсеналі хоча б декілька футболок із різноманітним фасоном та розміром.

Також часто зустрічається друк на футболках, що є дуже креативним та цікавим. Але також варто правильно обирати цей одяг, щоб він був зручним та якісним.

Критерії вибору якісного одягу

Зазвичай коли люди купують будь-який одяг, то звертають увагу на його вартість і думають, що дешевший варіант не може бути якіснішим за річ із дорогою ціною. І це є великим міфом. Дорога річ не може гарантувати якість, довговічність та практичність. Але, щоб купувати лише хороші речі, особливо футболки, варто знати декілька правил та критеріїв. Обов’язково звертайте увагу на:

  • тканину;
  • еластичність;
  • міцність швів.

Подивіться, з якої тканини виготовлена футболка. Щоб перевірити річ на якість, варто лише подивитися на неї при денному освітленні. Для цього повертайте її на світло та оцінюйте, який рівень блиску вона має. Сильний блиск означає, що в складі є багато синтетичних матеріалів. А носитися краще будуть тканини природного походження, тобто бавовна й подібні.

Еластичні показники впливають на те, як довго футболка буде служити. Щоб перевірити її за вказаним критерієм, варто лише легенько потягнути, і якщо матеріал повернеться назад з більшою швидкістю – він є якісним. Коли тканина після цього розтягнеться – вона не буде витримувати навіть акуратної експлуатації.

Міцність швів. У хороших речей шви повинні бути прострочені хоча б два рази, а також рівні й без незрозумілих ниток. Коли при легенькому розтягуванні чується тріск, це означає, що річ зможе швидко порватися.

Цих трьох пунктів вистачить, щоб обрати якісний товар, який буде служити протягом багатьох років.

Матеріали футболок

Найпопулярнішими матеріалами для виготовлення футболок та інших речей є наступні.

  1. Бавовняна тканина – найпопулярніша для пошиття речей. Має чудову якість та є приємною для тіла, а також відрізняється довговічністю. Якщо її прати на правильному режимі та дбайливо до неї ставитися, то вона буде залишатися в хорошому стані ще довго.
  2. Поліестер. Дуже часто використовується у футболках з різноманітними фасонами. Має хорошу практичність та довговічність. Є досить міцним, тому можна прати на інтенсивному режимі. Речі досить добре циркулюють повітря та є приємними на дотик.
  3. Віскозний матеріал – не дуже поширений варіант, хоча є чудовою знахідкою для виготовлення футболок на літній період. Завдяки такому матеріалу тіло буде дихати, до нього приємно торкатися. Але щоб тканина зберігала хороший зовнішній вигляд, потрібно прати при правильному режимі.

Є дуже велика кількість варіацій фасонів та моделей з різних матеріалів, тому кожен зможе підібрати найбільш відповідну футболку на власний смак.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також