Як офіційно влаштуватися на роботу в Польщі?

346 0

Ми у соцмережах:

Як офіційно влаштуватися на роботу в Польщі?

Згідно оцінок експертів, на сьогоднішній день у Польщі проживає приблизно 1,3 млн. українців. Не вдається порахувати точне число наших громадян за кордоном, адже значна кількість українців на жаль працевлаштована нелегально. Звичайно, набагато безпечніше було б влаштуватися офіційно. Що дає легальне працевлаштування? По-перше, впевненість у тому, що людину не депортують. По-друге, це гарантія того, що людина отримає зароблені власною працею гроші.

У статті ми детальніше розповімо про процедуру легального працевлаштування, оскільки робота в Польщі дає можливість отримати зарплату в 4-5 разів вище, ніж в Україні. Разом з фахівцями компанії «Visa-Pro» ми також розповімо про вакансії на роботу у Варшаві, Кракові для українців, щоб ви могли зорієнтуватися, в якій сфері краще працевлаштуватися.

Як влаштуватися офіційно?

Перш за все, потрібно знайти компанію, яка має ліцензію на працевлаштування в Польщі. Не рекомендуємо шукати вакансії через невідомих посередників та заходити на сайти пошуку роботи в Інтернеті. В такому випадку ризик натрапити на шахраїв – дуже високий, і велика кількість українців вже зіштовхнулася з цією проблемою.

Звернувшись у компанію з працевлаштування в Польщі (такі компанії називаються кадровими агенціями), вам потрібно буде розповісти, в якій сфері ви б хотіли влаштуватися, який досвід і в яких сферах маєте, які мови знаєте, і які ще у вас є переваги (наприклад, водійські права і т.д. ). Згідно з вашим запитом співробітники компанії зможуть запропонувати ряд вакансій на роботу в Польщі для жінок або чоловіків.

Наступний етап – це отримання запрошення на роботу в Польщу від польської компанії. Це запрошення вам допоможе отримати кадрова агенція. Маючи на руках таке запрошення, ви можете подавати документи на відкриття робочої візи, підписувати з роботодавцем контракт. Контракт – це офіційний документ, який обов’язково потрібно мати з собою. Саме в ньому чітко прописуються всі права та обов’язки сторін, вказується ваша посада.

Перелік актуальних вакансій

Вибираючи вакансію на роботу в Польщі для українців у кадровому агентстві, ви можете вказувати свої побажання. Наприклад, рівень зарплати, місто, наявність житла, харчування і т.д. Багатьох людей цікавить працевлаштування у Варшаві та інших великих польських містах, де є куди сходити у вільний час. А деякі люди вважають за краще обирати маленькі міста з гарною природою, більш доступними цінами на житло. Це вже залежить тільки від вас. Можна без проблем знайти роботу в Катовіце, Ополе, Щецині та інших містах.

Польські компанії запрошують відповідальних працівників. У топ актуальних вакансій на 2021 рік входять:

• будівельники;

• няні;

• програмісти;

• лікарі;

• водії;

• вантажники;

• збирачі врожаю;

• різноробочі.

Найголовніше – не тільки вибрати вакансію, але і влаштуватися легально. Тільки так ви можете бути впевнені в тому, що отримаєте свою зарплату і зможете при бажанні знову повернутися на посаду, яка вам сподобалася. Що ж стосується рівня зарплат, то ви можете розраховувати на оплату 15-20 PLN/год. Відповідно, чим більше годин на тиждень ви будете працювати, тим вищою буде оплата. В місяць це може бути 3-5 тис. злотих «чистими». Тож не втрачайте свій шанс отримати справді гідну зарплатню за свою працю!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також