Як пасічник з Рівненщини понад 50 років збирає мед (ВІДЕО)

199 0

Ми у соцмережах:

Як пасічник з Рівненщини понад 50 років збирає мед (ВІДЕО)

Понад п'ятдесят років Василь Корінець із села Тинне на Рівненщині тримає пасіку. Має десяток вуликів у дома і майже два десятки — у лісі, аби отримати мед із тамтешніх трав.

Пасічник показав Суспільному, яким повинен бути стиглий мед, а також поділився прогнозами на цьогорічний врожай бджолиного продукту.

Василь Корінець розповів, що коли рамка меду з вулика майже повністю покрита воском, це означає — мед достиг і його можна викачувати. Такий мед ще називають — запечатаним:

- В одній рамці є десь два-два з половиною кілограми меду. Потрібно качати стиглий мед, запечатаний. 

18 вуликів чоловік переніс у ліс два роки тому. Тут бджоли збирають нектар під час цвітіння трав та деяких дерев:

- Тут всюди заболоченість, колись були поля. Росте Іван-чай, крушини дуже багато. Ділянки косять і та маленька крушина відростає, цвіте й саме на неї йдуть бджоли. Верба козяча — на неї дуже добре бджоли йшли цього року. Так ніколи не йшли.

Доглядає за бджолами Василь Корінець із дитинства. Додав, що це родинна справа й усього його навчав батько, однак сам він мед ніколи не їсть:

- Я бджолами займаюсь із п’ятого класу. Бо в мене батько робив понад 20 років пасічником в колгоспі. Я допомагав йому, і теж займаюсь. На пенсії, вдовець. Що ще робити. Люблю це.

Пасічник розповів, що цьогоріч викачав близько 40 літрів меду. За його словами, бджоли активно збирали нектар ранньою весною. Згодом почались дощі, а влітку — спека. Через це, спрогнозував чоловік, вдасться зібрати меду на 40% менше, аніж торік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також