Як пережити спеку

794 0

Ми у соцмережах:

Як пережити спеку

Для того щоб легше переносити спекотну погоду й запобігти проблемам зі здоров’ям, насамперед потрібно відмовитися від деяких харчових уподобань.

Річ у тім, що при високій температурі повітря обмін речовин в організмі сповільнюється. Через це бажано відмовитися від вживання важкої їжі та м’ясних виробів зокрема. На перетравлювання таких продуктів організм витрачає занадто багато сил і часу.

Влітку і особливо в спекотну погоду варто віддавати перевагу м’ясу птиці, рибі й морепродуктам, овочам і фруктам. На сніданок краще їсти, наприклад, омлет з овочами і зеленню, на обід — овочеві холодні супи. На вечерю: птиця, риба з овочами, салат, фруктово-ягідний десерт.

Для підтримки організму лікарі радять перш за все не допускати зневоднення, пити впродовж дня звичайну питну воду. Замість чорного чаю, на їхню думку, слід вживати зелений, трав’яний, фруктовий, а каву обмежувати однією-двома чашками, оскільки є ризик підвищення артеріального тиску.

Також не рекомендується займатися в спеку бігом, необхідно приділяти більше часу на відновлення сил, а при тренуваннях обов’язково вживати воду. Інтенсивні навантаження в період з 12.00 до 16.00 влітку взагалі заборонені. Займатися спортом у спекотну погоду краще через день.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також