Як під сонцем Тоскани

242 0

Ми у соцмережах:

Як під сонцем Тоскани

Помідори в Південній Італії сушили під сонячними променями

Для того щоб приготувати в’ялені помідори за традиційним італійським рецептом, потрібні лише томати, олія і спеції.

Інгредієнти: 1400–1500 г дрібних м’ясистих томатів, ідеально підійде вид «Сливка»; 20 г крупної морської солі; 1 ч. л. цукру; суміш перців; два зубчики часнику; сухий базилік або чебрець; 5–6 ст. л. оливкової олії.

Помийте й обсушіть помідори, розріжте їх навпіл, видаливши плодоніжки. Насіння можна не видаляти. Застеліть деко фольгою блискучою стороною вгору. Розкладіть половинки помідорів зрізом догори, посоліть, посипте сумішшю перців і сухим базиліком або чебрецем. Трохи посипте цукром, особливо якщо помідори не дуже солодкі. Полийте помідори оливковою олією. Часник пропустіть через прес і розподіліть його по помідорах. Запікайте за температури 110°C приблизно 3,5 години.

Готові помідори гарячими щільно укладіть у стерильну півлітрову банку. Олію, яка залишилася на деку, також влийте в банку. Закрутіть герметично кришкою банку і поставте в гарячу духовку на 30 хвилин для сухої стерилізації. Під банку покладіть силіконовий килимок або складену ганчірку. Вийміть банку з духовки і переверніть дном догори. Залиште до повного остигання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також