Як підготувати організм до Великого посту

1103 0

Ми у соцмережах:

Як підготувати організм до Великого посту

Цьогоріч Великий піст розпочинається 11 березня і триватиме по 27 квітня. Однією з його складових є утримання від деяких видів продуктів.

Щоб не шокувати організм різкою зміною харчування, його слід підготувати. Лікарі радять поступово виключати з раціону по одному забороненому продукту. Під час посту в організмі запускається процес автопатії, тобто організм починає «їсти сам себе», переробляючи власні клітини на білки, жири і вуглеводи, яких не вистачає. Але не лякайтеся: людський організм розумний і починає з тих клітин, які мутували або перебувають у передраковому стані, а ми про це навіть не здогадуємося. Головне — не перестаратися.

Щоб не було проблем з травленням, слід замінювати тваринні продукти на рослинні з користю. Наприклад, улюблене чоловіками м'ясо замінити соєю, бобовими, насінням або горіхами. Це добре впливає на статеву систему. А ось жіночий організм зрадіє клітковині. Саме вона міститься в багатьох кашах і крупах. Клітковина поліпшує обмін речовин і виведення жиру, тому струнка талія від таких продуктів забезпечена. Не варто забувати про фрукти і овочі. Їх рекомендують вживати після термообробки. Вони допоможуть білку краще засвоїтися. Їсти потрібно маленькими порціями чотири-п'ять разів на день. І головне під час посту — зменшити свою фізичну активність.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також