Як підвищити продуктивність ноутбука Asus?

592 0

Ми у соцмережах:

Як підвищити продуктивність ноутбука Asus?

Згодом ноутбук може "гальмувати", тобто знижується його продуктивність. Це ще не привід звертатися до сервісного центру чи купувати нову модель. Існує кілька простих способів самостійного підвищення продуктивності лептопа, з якими слід ознайомитися детальніше.

Якщо не вдалося вирішити проблему, то знадобиться ремонт ноутбука Asus в Києві, який виконають кваліфіковані майстри після діагностики.

Способи підвищення продуктивності ноутбука

До зниження продуктивності лептопа можуть призвести різні причини, у тому числі неакуратне користування пристроєм, перегрів, забруднення, механічні пошкодження, відсутність своєчасної оптимізації системи та ін.

Є кілька варіантів для самостійного усунення цієї проблеми, а саме:

  • видалення програм, що не використовуються, і додатків;
  • очищення тимчасових файлів інтернету;
  • дефрагментація диска;
  • відключення фонових служб;
  • налаштування електроживлення;
  • оптимізація системи.

За посиланням https://krok-ttc.com/ua/catalog/digital/laptop можна записатися на діагностику та ремонт ноутбуків будь-яких виробників. Але спочатку варто самостійно вирішити проблему.

Перший найпростіший спосіб для прискорення роботи операційної системи і, отже, підвищення продуктивності ноутбука, це видалення програм, які не використовуються, які запускаються автоматично при кожному включенні пристрою.

Другий спосіб - видалення тимчасових файлів інтернету (так звані куки). Вони створюються сайтами для збереження інформації користувачів. В результаті не потрібно щоразу вводити логін та пароль для входу в особистий обліковий запис.

Якщо очистити куки, персональні налаштування для входу в обліковий запис будуть скинуті. Для очищення тимчасових файлів необхідно виконати низку дій. Наприклад, якщо це браузер Chrome, слід натиснути на три точки вгорі екрана та зайти в «Налаштування-Додаткові налаштування-Особисті дані». Потім зайти в розділ «Файли куки», клацнути на опцію «Очистити» та підтвердити свою дію.

Дефрагментація диска – третій спосіб підвищити продуктивність ноутбука. Це варто робити при додаванні на жорсткий диск великої кількості програм. Прискорити роботу ноутбука допоможе відключення програм, що працюють у фоновому режимі.

Для цього в Панелі керування необхідно вибрати розділ «Адміністрування-Служби», та зняти галочки з фонових служб, перезавантажити пристрій. У більшості операційних систем встановлено режим збалансованого електроживлення.

Підвищити продуктивність ноутбука допоможе встановлення «Висока продуктивність» в меню «Пуск-Параметри-Система». Підвищити продуктивність дозволяють різні програми для оптимізації роботи лептопу. Для цього потрібно завантажити програму та запустити її. Вона допоможе очистити тимчасові файли, виконати дефрагментацію диска, створити резервну копію тощо.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також