Як побороти надмірний потяг до солодкого

1276 0

Ми у соцмережах:

Як побороти надмірний потяг до солодкого

Мабуть, немає людини, яка не любить солодощів. Але надмірне вживання цукерок і тортиків може спровокувати навіть хвороби. Як же позбутись від надмірного потягу до солодощів?

Позбавтеся від солодкого вдома, адже яка може бути дієта, якщо перед очима постійно маячить тарілка з цукерками або зефіром? Навіть найбільші ласуни навряд чи підуть вночі в магазин, якщо не виявлять шоколадки вдома.

Згідно з дослідженнями, чаювання із солоденьким на роботі додають людині в середньому близько 2 кг зайвої ваги на рік. Розкажіть про це колегам і спробуйте ввести нові правила: прогулянка замість чаю з тортиком. Ну, а якщо складно відразу відмовитися від цього ритуалу, тоді замініть солодощі, наприклад, сухофруктами.

Зменшіть споживання солі. Як не дивно, але це дуже дієва порада. Наш організм завжди прагне до рівноваги, тому надлишок солі він захоче компенсувати солодким. Можете навіть простежити за собою: після пересоленого обіду у вас обов’язково з’являться думки про десерт.

Спробуйте перестати піднімати собі настрій їжею і, зокрема, солодким. Проконтролювати «емоційне переїдання» практично неможливо, тому в разі стресів або поганого настрою згадайте, що приносить вам задоволення і дозволяє відволіктися: прогулянка, зустріч з близькими, масаж або навіть шопінг. Пробуйте все, що відверне вас від думки про тортик.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також