Як побороти залежність від солодкого

1262 0

Ми у соцмережах:

Як побороти залежність від солодкого

В Україні, як і в усьому світі, існує величезна проблема надмірного споживання цукру. В основному це стосується прихованого цукру в кондитерських і молочних продуктах, кетчупах, соусах, соках, мюслі й навіть в дитячому харчуванні.

sugar

Всі ласуни залежні

Цукор — така ж погана звичка, як куріння і вживання алкоголю. Залежність виникає за такою схемою: людина вживає цукор, надмірно і дуже швидко підвищується рівень інсуліну в крові, з'являються слабкість, роздратування, погіршення настрою, хочеться терміново з'їсти щось солодке, людина з'їдає, і потрапляє в замкнуте коло. Згодом підшлункова залоза виснажується постійним надмірним виробленням інсуліну.

Наслідок — ожиріння і діабет

В Україні зареєстровано понад мільйон хворих на цукровий діабет. За останні десять років поширеність цукрового діабету в Україні збільшилася в 1,5 раза. Ожиріння в Україні діагностували у 26% жінок і 16% чоловіків. А надлишкову масу тіла має 52% населення країни. Надмірну вагу мають 25% дітей, а це кожна четверта дитина.

Чим замінити цукор?

Фрукти і сухофрукти — чудове джерело глюкози. Її багато у винограді, бананах, хурмі, кавунах. Крім фруктів, дорослому буде досить отримувати глюкозу з таких природних джерел, як ягоди, мед, а також з овочів: моркви, буряка, гарбуза. Дітям в середньому необхідно 20-30 г глюкози на добу. Добре використовувати натуральні підсолоджувачі: сироп топінамбура, нектар агави, кленовий сироп. Денна норма сухофруктів — 40-50 г в день, горіхів — 30-50 г в день, меду — 0,5-1,5 ст. ложки в день.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також