Як поділять Рівненщину

5658 0

Ми у соцмережах:

Як поділять Рівненщину

Заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода представив критерії, за якими в Україні відбудеться новий поділ на райони.

 Рівненська обласна рада повідомляє, що із 490, які є на сьогодні, на адміністративній карті нашої держави має залишитися 118-120 районів.

Що ж до Рівненщини, то замість 16 їх буде лише 4: Рівненський, Вараський, Сарненський та Дубенський. Відповідні зміни прописані в проєкті постанови Кабінету Міністрів.

За словами Негоди, на найближчому своєму засіданні уряд остаточно сформує новий субрегіональний рівень. Після цього відповідний законопроект буде подано на розгляд парламенту.


«У червні уряд внесе до парламенту документ з переліком відповідних районів та складом об’єднаних громад в їхніх межах. Його треба ухвалити до середини липня, щоб від початку наступного року в Україні запрацювала нова ефективна система влади на місцях», - роз’яснив В’ячеслав Негода.

В Кабінеті Міністрів України назвали п’ять критеріїв, які стали основою нового поділу України на райони, а саме:
кількість жителів не менше 150 тисяч;

наявність розвиненої інфраструктури;


логістична доступність;

питання безпеки;

історична складова.

В подальшому парламент має проголосувати за ліквідацію старих і утворення нових районів.

Доти на місцях функціонуватимуть нинішні районні державні адміністрації. Після того, як завершиться процес поділу майна, яке нині перебуває в спільній власності територіальних громад, будуть утворені нові виконавчі органи влади вже в укрупнених районах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також