Як подивитися кількість циклів заряду батареї ноутбука?

6706 0

Ми у соцмережах:

Як подивитися кількість циклів заряду батареї ноутбука?

Дізнайтесь, як перевірити підрахунок заряду акумулятора у Windows 10, і що підрахунок циклу показує про стан акумулятора.

Як ви знаєте, акумуляторні батареї - це витратні речі. Сподіваємось, що акумулятор у вашому ноутбуці прослужить кілька років, але з часом його продуктивність погіршується. Це означає, що батарея не прослужить так довго після двох років, як вона була нова, навіть при 100 - відсотковому заряді. Через 2 роки вам доведеться шукати заміну батареї, ви можете подивитися ціни на акумулятори для свого ноутбука на Zeto.ua. Просто виберіть потрібну модель ноутбука, а система все зробить за вас.

Щоб визначити кількість зносу акумулятора пристрою, перевірте його цикл роботи. Давайте подивимося, як запустити підрахунок заряду акумулятора на ноутбуці Windows, щоб стежити за його здоров'ям.

Що таке кількість циклів батареї?

Батарейний цикл просто означає один повний розряд акумулятора, від 100 до нуля відсотків. Це не повинно відбуватися відразу. Наприклад, якщо акумулятор вашого ноутбука розряджається від 100 до 50 відсотків, ви знову заряджаєте його до 100 відсотків і дозволяєте знову впасти до 50 відсотків, що вважається одним циклом.

Таким чином, кількість циклів заряду акумулятора - це кількість разів, коли акумулятор пройшов цикл. Чим нижче кількість циклів заряду акумулятора вашого ноутбука, тим «здоровіший» його акумулятор. Здорова батарея витримає майже максимальний заводський заряд, у порівнянні з тією, яка використовувалася інтенсивно.

На щастя, Windows надає вам простий спосіб перевірити кількість батарей вашого ноутбука. Незалежно від того, чи цікаво вам, скільки ви відпрацювали свій акумулятор протягом багатьох років, або хочете перевірити акумулятор ноутбука перед її покупкою, ви можете швидко виконати команду, щоб знайти цю інформацію.

Кількість циклів, необхідних для «споживання» акумулятора, залежить від конкретного акумулятора всередині вашого ноутбука. Більшість акумуляторів повинні добре працювати протягом щонайменше 500 циклів. Для порівняння, Apple оцінює сучасні моделі MacBook на 1000 циклів. Після цих моментів акумулятор все одно повинен працювати, але він буде тримати набагато менше заряду.

Як перевірити кількість циклів батарей у Windows 10

На ноутбуці з ОС Windows можна перевірити кількість циклів заряду акумулятора ноутбука за допомогою швидкої команди командного рядка. Щоб відкрити командний рядок, клацніть правою кнопкою миші кнопку «Пуск» (або натисніть Win + X ) і виберіть команду «Командний рядок» або « Windows PowerShell» у меню, що з’явиться.

Коли ви побачите командний рядок, введіть цю команду:

powercfg /batteryreport 

Далі перейдіть до папки користувача у програмі Провідник файлів і знайдіть тут батарею-report.html, яка також відображатиметься у вікні командного рядка:

C:\Users\[YOUR USERNAME]\battery-report.html 

Двічі клацніть цей файл, і він відкриється у вашому браузері за замовчуванням. Угорі ви побачите деякі основні відомості, наприклад ім’я вашого ПК та час запуску звіту. Прокрутіть униз, щоб знайти розділ Встановлені батареї, і ви побачите проектну ємність та повну ємність зарядки.

Дизайнерська ємність - це початковий максимальний заряд акумулятора, тоді як повна ємність - це те, скільки заряду акумулятора вашого ноутбука зараз витримує. Якщо ці два числа досить близькі, значить, у вас справний акумулятор. Але якщо ємність з повною зарядкою набагато нижча за проектну , то стан вашого акумулятора значно знизився.

У числі циклів показує, скільки раз батарея пройшла через плату. З великою кількістю циклів ваша максимальна потужність, ймовірно, буде нижчою за вихідний рівень.

Нижче ви побачите деяку інформацію про нещодавнє використання акумулятора, яка може допомогти, якщо вам потрібно усунути неполадки.

У звіті про батарею Windows немає кількості циклів?

Існує ймовірність, що під час створення звіту про батарею у Windows він фактично не включатиме кількість циклів. Ви можете побачити це на зображенні вище, де замість правильного числа просто відображається тире.

Якщо це сталося з вами, спочатку переконайтеся, що ви оновили всі драйвери для свого ноутбука. Ця проблема може виникнути, коли Windows не може належним чином взаємодіяти з обладнанням вашого ноутбукаа, а це означає, що поточні драйвери важливі.

Зверніть особливу увагу на драйвер акумулятора, а також драйвер чіпсета. Після встановлення будь -яких доступних оновлень перезавантажте комп’ютер і спробуйте запустити звіт про заряд акумулятора ще раз. Якщо це не вдасться, радимо також оновити свій UEFI/BIOS.

Якщо оновлення драйверів і BIOS не працює, спробуйте встановити програмне забезпечення для управління ноутбуком, яке надає виробник вашого ноутбука. Наприклад, на машині Lenovo можна встановити Lenovo Vantage.

Окрім зручних функцій, таких як оновлення драйверів, ці програми можуть відображати системну інформацію. Знайдіть розділ «Здоров'я системи», «Керування акумулятором», «Деталі обладнання» або подібний розділ. Він повинен містити інформацію про ваш акумулятор; сподіваюся, він також включатиме правильний підрахунок заряду батареї.

Дізнайтесь кількість батарей вашого ноутбука

Тепер ви знаєте, як перевірити кількість циклів роботи акумулятора ноутбука, щоб перевірити, чи акумулятор справний. Не переживайте занадто за цикли батареї; використання акумулятора - це природна частина ноутбука. У багатьох випадках можна замінити акумулятор за розумну зарядку, і він все ще працює після проходження певної кількості циклів. Вам просто потрібно буде заряджати його частіше.

Тим часом, вжиття основних заходів з енергозбереження, таких як зниження яскравості, допоможе зменшити кількість енергії, яку споживає ваш ноутбук, уповільнюючи кількість циклів роботи акумулятора, які ви проходите з плином часу. Розумно доглядати за таким акумулятором, особливо якщо він не знімний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також