Як поєднувати роботу та подорожі

1294 1

Ми у соцмережах:

Як поєднувати роботу та подорожі

Мабуть, кожен з нас хоч раз чув вислів: «Світ — це книга і хто не подорожує, той завжди читає лише одну сторінку». Ми абсолютно повністю погоджуємося із цією фразою і гадаємо, що у світі є не так багато людей, які б відмовилися від туристичних подорожей новими містами, країнами та континентами. Але як бути, якщо ти постійно на роботі й можеш розраховувати лише на 24 календарні дні (або й менше) офіційної відпустки на рік? Звільнитися — не варіант, адже для поїздок потрібні кошти, а от поєднувати роботу та туристичні подорожі можна. Головне — правильно обрати професію.

• Робота на круїзному лайнері. Це варіант непоганого заробітку для поварів, барменів, адміністраторів, менеджерів, вихователів, прибиральників тощо. Необхідно знати англійську, в окремих випадках мати рекомендацію. Плюс такої роботи в тому, що витрачатися на харчування та проживання не потрібно, а тому вся заробітна плата (а це може бути до 4000 доларів у місяць) залишається у кишені працівника.

• Туристичний гід. Для гідів робота у Рівному, Львові, Києві та інших містах України завжди знайдеться. Можна влаштуватися у туристичну фірму, яка займається автобусними та авіаперевезеннями по Європі та Азії й таким чином побувати у 40+ країнах світу. Сьогодні це дуже перспективна сфера, адже із введенням безвізового режиму з ЄС все більше українців вирушають на вікенд за кордон.

• Фотограф. Ця професія не потребує перебування в офісі з 9 до 18 години. Для отримання замовлень за кордоном важливо мати якісну техніку, знання іноземної мови, хист до фотографування й хороші відгуки. Фотографувати можна що завгодно — від весільних церемоній в екзотичних країнах (наприклад, на Карибах, Гоа або Шрі-Ланці) до підводного світу.

• Викладач англійської мови. Якщо вільно володієте англійською — двері більшості шкіл Азії, Близького Сходу, Латинської Америки, Китаю відкриті для вас. При цьому досвід викладання та педагогічна освіта не завжди обов'язкові.

• Бортпровідник. Багатьом здається, що робота в небі — це ідеальний спосіб заробітку та подорожування. І частково це правда. Заробітна плата бортпровідників стартує від 750 доларів на місяць, і водночас можна побувати у різних містах та країнах. Щоправда, слід враховувати, що це важка робота, яка вимагає гарного здоров’я й багато сил.

• Фрілансер. Для такого працівника важливо мати ноутбук з доступом до Інтернету, а місце роботи не важливе. Часто фрілансери навіть не зустрічаються зі своїми працедавцями, а просто отримують заробітну плату на банківську картку. Отже їм не важливо, чи працювати з дому, центральної кав'ярні у Рівному чи з пляжу на узбережжі Анталії у Туреччині. Популярні та затребувані сьогодні професії програміста, копірайтера, контент-менеджера, дизайнера, SMM-фахівця та SEO-спеціаліста дають можливість працювати віддалено та постійно подорожувати. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також