Як посеред композиції з'явилось вікно

2622 0

Ми у соцмережах:

Як посеред композиції з'явилось вікно

Минулого тижня посеред барельєфа "Небесної сотні", який розміщений на будинку на вулиці Гоголя, 4, що поблизу органного залу, з'явилося вікно. Раніше його ніхто не помічав, адже закрите воно було спеціальною сіткою з нанесеним малюнком. І можливо тому, що художня композиція вже зазнавала пошкоджень, рівняни припустили: чи не навмисно хтось знову зіпсував барельєф.

НЕБЕСНА СОТНЯ Минулого тижня посеред барельєфа "Небесної сотні", який розміщений на будинку на вулиці Гоголя, 4, що поблизу органного залу, з'явилося вікно. Раніше його ніхто не помічав, адже закрите воно було спеціальною сіткою з нанесеним малюнком. І можливо тому, що художня композиція вже зазнавала пошкоджень, рівняни припустили: чи не навмисно хтось знову зіпсував барельєф. На першому поверсі будинку, який прикрашає барельєф, знаходиться Рівненський обласний центр з гідрометеорології, на другому — мешкають люди. З'явилося "загадкове" вікно якраз між поверхами — там, де розміщені сходи. Галини Кульчинська, заступник міського голови:

— Скоріше за все, мешканці будинку вікно міняли на пластикове, а при цьому захисна сітка, яка його раніше прикривала, злетіла. Уже всі питання узгодили. Художник-дизайнер барельєфа Олексій Огонь обіцяв відновити зображення за власні кошти і в найближчий час. Проте невдовзі композиція може зазнати змін. Адже є заява на ім'я міського голови від родичів загиблих героїв "Небесної сотні" з проханням поміняти шаржеві малюнки на силуети із фотографіями їхніх рідних — зокрема, фото Олександра Храпаченка, Георгія Арутюняна та Валерія Опанасюка. Йдеться про портрети у нижній частині композиції. Є там і зображення Сашка Білого, проте його рідні до нас не зверталися.
Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також