Як позбутися конденсату на вікнах?

2650 0

Ми у соцмережах:

Як позбутися конденсату на вікнах?

Наша сім'я живе у старому панельному будинку. Коли очікували на появу дитини, вирішили подбати про тепло в оселі й встановили пластикові вікна. Але з часом вони почали запотівати, з'являвся конденсат. Як можна його позбутись?

Технічний директор ТОВ "РЕНОМЕ-ПАРТНЕР" (ТМ "ВІКНОВА") Юрій Кондрачук: — Звісно, встановлюючи металопластикові вікна, людина сподівається, що вони захистять її від холоду, зайвих протягів, а також позбавлять додаткового клопоту — регулярного фарбування рам. Тому поява конденсату аж ніяк не радує. Якщо ж він таки з'явився, не кваптеся нарікати. Краще скористайтеся кількома порадами, аби його позбутися. Перш за все потрібно з'ясувати, чому ваші вікна почали запотівати. Такий ефект може виникати через надмірну вологість у приміщенні. У такому разі не забувайте регулярно провітрювати. До речі, наприклад, на кухні порадив би встановити у вікно спеціальні вентиляційні клапани. Вони допоможуть провітрювати приміщення під час приготування їжі. ТМ "ВІКНОВА" пропонує своїм клієнтам вікна стандартної комплектації зі зручною опцією — східчастою чотириступеневою системою провітрювання. При потребі віконний профіль можна дообладнати провітрювачем, який завдяки маятниковому клапану стабілізує приточне повітря. Іще однією причиною виникнення конденсату може стати низька температура власне поверхні вікна. Уникнути цього можна, підігріваючи холодні поверхні. Проте важливо бути обережним, адже якщо підвищувати температуру у всьому приміщенні, конденсат не зникне. Як свідчить досвід, це може призвести до зворотного ефекту. Тому підігрівати треба безпосередньо вікно та відкоси. Ось для чого під кожним вікном передбачений пристрій опалення — звичайні радіатори. Якщо ви хочете обладнати велике підвіконня (а хто ж не хоче?), необхідно продумати й забезпечити надходження теплого повітря від батареї до поверхні вікна. Для цього використовують спеціальні вентиляційні грати, які вмонтовують у підвіконня. Таким чином ви отримуєте те, що хотіли, і на вікнах не виникає конденсату. Коли ж ці прості методи не спрацьовують, можна вдатися до більш складних. На жаль, часто таке трапляється у старих будинках, особливо так званих панельках. Їхні стіни вражені ерозією, а тому майстрам потрібно "підлікувати" будівлю — спеціальною широкою рамою, ніби зміщуючи вікно углиб приміщення. Таким чином, зменшується вірогідність виникнення конденсату. Для тих, хто хоче найкраще убезпечити себе від виникнення конденсату на вікнах, я б порадив встановити вікна зі склопакетами, виготовленими за сучасною технологією "Теплий край". У їхньому виробництві використовується спеціальна "тепла" дистанційна рамка. Вона допомагає "підігріти" крайові зони склопакета на 6-9 градусів, а це зменшує виникнення конденсату на 80%. А ще вікна з системою "Теплий край" дуже стійкі до погодних умов, тому неодмінно будуть радувати вас і ваших дітей протягом тривалого терміну.

 
Отримати консультацію та придбати металопластикові вікна ТМ "ВІКНОВА" у м.Рівне ви можете у фірмовому салоні вікон на Театральній площі.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також