Як працюватимуть у Рівному школи та дитсадки

4143 0

Ми у соцмережах:

Як працюватимуть у Рівному школи та дитсадки

"Навчання з 1 вересня має розпочатися. Тому дуже прошу: зупиніть ламати списи, як правильніше - відпускати дітей на навчання за парти чи залишати вдома. У вас є право вибору робити так, як вам до вподоби", - закликає батьків міський голова Олександр Третяк.

Як уже розповідало РВ, від завтра школярі Рівного та Квасилова розпочнуть новий навчальний рік - онлайн.

- Спочатку це буде тільки дистанційний формат. А потім, по мірі готовності бомбосховищ та укриттів, ми будемо надавати можливість тим, хто хоче - садити дітей за парти, - каже міський голова.

За словами начальника міського управління освіти Богдана Туровича, у громаді налічується майже 32,5 тис. школярів, з яких 467 є переселенцями з інших областей. А першокласників цього року набрали 3006.

 - Починаємо онлайн. Пізінше форму навчання по кожній школі буде вирішено індивідуально - очна, дистанційна або змішана. Батьки також можуть обрати сімейну форму або екстернат. Якщо є факти, що хтось когось змушує робити вибір, то прохання повідомити нам - будемо розбиратися, - додає Богдан Турович. 

Спортивні, художні та музичні школи також працюватимуть. Більшість з них мають укриття, а там, де його немає або досі не готове, учні можуть знайти прихисток в укриттях неподалік своїх закладів. 

 - Друга музична школа у Рівному має 90% готовність укриття, невдовзі буде запускатися. Перша музична свого укриття не має, але поруч є інші укриття. Палац дітей та молоді має укриття. А вихованці міського Будинку культури можуть перейти до університету водного господарства.  Що стосується дитячих садків, то кількість діток також залежатиме від готовності та розміру укриттів. В пріоритеті - старші групи. Ясельні групи, на жаль, брати не можемо, - повідомила заступниця міського голови Марина Кузмічова. 

 

   


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також