Як правильно битися у Верховній Раді: інструкція для депутатів

2656 0

Ми у соцмережах:

Як правильно битися у Верховній Раді: інструкція для депутатів

На жаль, у Верховну Раду для тренувань нас не пустили (як виявилося, потрібна спеціальна акредитація), тому довелося вчитися битися на відкритій галявині. Утім, наочність тренування від цього не постраждала. Григорій Питик, перший віце-президент Київської федерації спортивного і бойового самбо, поскаржився, що кращих бійців у Раді вже не залишилося. — Порошенко і Червоненко, толкові забіяки, з Ради пішли, — з жалем зітхнув заслужений тренер України. — А зараз там хто — Шуфрич, типу боксер, якого луплять усі, кому не ліньки? Нудно...

На жаль, у Верховну Раду для тренувань нас не пустили (як виявилося, потрібна спеціальна акредитація), тому довелося вчитися битися на відкритій галявині. Утім, наочність тренування від цього не постраждала. Григорій Питик, перший віце-президент Київської федерації спортивного і бойового самбо, поскаржився, що кращих бійців у Раді вже не залишилося. — Порошенко і Червоненко, толкові забіяки, з Ради пішли, — з жалем зітхнув заслужений тренер України. — А зараз там хто — Шуфрич, типу боксер, якого луплять усі, кому не ліньки? Нудно... Отже, поради тренера:

Підготовка до голосування 1. Зніміть усі, персні, годинник, ланцюжки і, особливо, — краватку. 2. Піджак знімати не потрібно (додаткова можливість для болючих прийомів і оборони плюс «броня»), але його варто розстебнути. 3. За спиною краще мати великого колегу по фракції або хоча б стіну. 4. Якщо є час підготуватися до пленарного засідання, бойовий депутат може зробити кастет — покласти під наручний годинник носову хустинку і надягти годинник на кісточки пальців. 5. Запасіться підручною зброєю — олівцями, дипломатом, папками, парасолькою.

Переконливі аргументи Ручками й олівцями варто наносити удари в горло й очі. А папка або дипломат можуть бути використані двома способами: можна жбурнути папку/дипломат у руки супротивника і, поки він буде ловити, завдати удару ногою в пах або коліно. Є й інший варіант — рукою імітувати удар по обличчю (руки суперника інстинктивно потягнуться вгору, для оборони), а дипломатом — в’їхати між ніг. З парасолькою складніше, її краще застосовувати для оборони, але описати прийоми парасолькою друкованим текстом складно. Краще тренуватися з фахівцем.

Голосування врукопашну Отут простір для фантазії широкий. Краватка — найзлісніший ворог депутата. Якщо ви її не зняли, вважайте, що ви — труп. Принаймні політичний. Отже, два пальці ненав’язливо і швидко просовуються під вузол краватки. Рука стискується в кулак і провертається проти годинникової стрілки. У супротивника темніє в очах, він повалений і може бути розтоптаний. Піджак. Ох, уже цей протокол! Напевно, діловий стиль в одязі придумував розбещений садист! Ласкаво берете політичного опонента за лацкани, піднімаєте піджак вгору й опускаєте назад. Руки ворога з недружньої фракції блоковані. Головою б’єте його в лице. Потім стрибаєте обома ногами на тіло, що розпласталося на підлозі сесійного залу. Якщо суперник знайомий з цим прийомом, здивуйте його — схопіть за лацкани, підніміть піджак, але потім — смикніть на себе і вниз. Ваше коліно в цей момент може ненав’язливо врізатися в пах співрозмовника. Також, як варіант, можна схопити супротивника за лацкан, смикнути на себе, ударити коліном у пах (або імітувати удар, важливо, щоб ворог інстинктивно зігнувся), зробити півкроку вбік і ласкаво обернути піджаком горло супротивника . А потім — різко потягнути на себе і вниз, роблячи одночасно крок назад. Правом виступу з трибуни цей депутат уже не скористається.

Ініціативна група Якщо вашого колегу б’є супротивник, непомітно підійдіть до супостата позаду і піймайте його за рукави в районі ліктів (це нескладно). А потім зведіть його лікті разом за спиною. Звільнитися — дуже нелегко. У цей час ваш колега, що стоїть напроти супротивника, може спокійно почати бити його кулаками (на які попередньо надіті кастети з годинника) по обличчю. Як варіант — можна дати особі, що зарвалася, носком туфлі ззаду під коліно. Або ще краще — у кісточку. Ефективно битися він не зможе, втратить час, піднімаючись з колін.

Захист інтересів Якщо хтось схопив вас позаду за руки (але не так, як ви, наприклад, Шуфрича — від того прийому увернутися неможливо) — не обертаючись, намацайте рукою чоловіче достоїнство супротивника і стисніть руку в кулак. Важливо! Подібний прийом неефективний проти жінок. Стежте за тим, щоб, припустимо, Прошкуратова не зайшла до вас за спину. Якщо хватають за руки попереду і тягнуть на себе — неніжно наступіть супротивникові на ногу, а краще — жорстко тикніть його носком туфлі під коліно. Якщо штовхають відкритою рукою в груди — схопіть супротивника за пальці і потягніть на себе, вивертаючи пальці або кисть депутата-суперника вгору. Від цього супротивник зігнеться, і ви зможете вдарити його коліном у лице.

Порада голові Верховної Ради — Коли в Литвина намагаються забрати зі столу папірець або ламають мікрофон, він робить м’які жести, що відстороняють. Це неефективне використання позиції спікера, — розповів нам сенсей Питик. — Набагато продуктивніше вийде, якщо Володимир Михайлович схопить за руку депутата, притисне руку до грудей, підведеться, одночасно нахиляючись вперед. Це називається «кидок через спину». Зловмисник, що зазіхає на документи глави Верховної Ради, у цьому випадку полетить головою вниз прямо з висоти трибуни. Буде боляче.

Верховенство закону Узагалі, спікер повинен увесь час сидіти і говорити. Але в нього є колега — перший віце-спікер Мартинюк, якому переміщатися по полю бою не соромно. Позиції віце-спікера і тих, хто сидить у парламентській ложі, гарні своєю висотою. Можна забратися на стійку і стрибнути вниз на якого-небудь депутата-сумісника. Стрибаючи, варто виставити вперед коліно і приземлитися цим коліном поміж лопаток негідника. А руками в цей момент можна схопити ворога за горло. Після цього сумісникові мандат ще довго не пригодиться.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також