Як правильно доглядати за пилососом Дайсон? Повне чищення пилососа всього за три кроки

1096 0

Ми у соцмережах:

Як правильно доглядати за пилососом Дайсон? Повне чищення пилососа всього за три кроки

Британська компанія Дайсон спромоглася зарекомендувати себе як бренд, що створює дуже якісну техніку для дому. Щоб ви не купили під цією маркою, це обов'язково буде щось корисне, зручне та багатофункціональне. Це стосується насамперед відмінних стайлерів, фенів та пилососів. У цій статті поговоримо, як правильно доглядати за клінінг технікою Dyson для дому, щоб вона служила багато років і радувала вас супер чистотою. Але для цього також варто купити техніку в перевіреному місці, наприклад, в Appleroom.

Як працює пилосос Dyson і що про нього потрібно знати? 

На початку використання пилососа він працює просто бездоганно. Максимально якісне всмоктування, а акумулятор тримається досить довго. Але згодом ця ситуація погіршуватиметься. Тяга буде менше, акумулятор сідатиме швидше. І це відбуватиметься через погане обслуговування пилососу. Щоб розібратися, як це відбувається, потрібно зрозуміти, як працює пилосос Dyson.

Для того, щоб створити якісний пристрій, англійці знову зібрали старий відомий усім пилосос. Вони спробували додати деякі інновації у конструкцію. Наприклад, позбавили свої моделі частин, що швидко засмічуються. Саме через них у пилососах погіршується якість прибирання та падає потужність. 

У цих пилососах не використовуються традиційні пилозбірники мішки. Замість них є циклонна фільтрація. Це працює так: повітря всмоктується і потрапляє в циліндр, що має закінчення у формі конуса. Завдяки цьому з'являється циклон. І тоді починає працювати відцентрова сила. Пил притискає до стінок, а мікрочастинки потрапляють у контейнер. 

В результаті всмоктується в середину пилососа брудне повітря, а з нього виходить повітря, яке навіть чистіше ніж було. Тобто пристрій очищає не тільки якусь поверхню від бруду, а й повітря у просторі. Також у цих пилососах використовується технологія подвійного циклону. У великому циклоні відсіюється габаритне сміття, наприклад, шерсть тварин. А дрібне потрапляє згодом у маленькі циклони.

Найбільш популярні в Україні ручні моделі пилососів Дайсон, які працюють без дротів та на акумуляторі. Завдяки своїй легкості їх можна використовувати для очищення важкодоступних поверхонь. Особливо це корисно для прибирання у разі вимкнення світла.

Чищення пилососу Дайсон - як це правильно зробити?

Якщо описати процес очищення максимально коротко, потрібно виконати три кроки:

  1. Очищуємо контейнер для зберігання сміття.
  2. Відокремлюємо від конструкції циклонний блок.
  3. Промивання фільтрів Дайсон. Їх може бути один чи два, залежно від конкретної моделі.

І не забудьте почистити щітки, якими користуєтеся.

А тепер докладніше, як потрібно очищати контейнер. Місткість його невелика. У багатьох моделей це півлітра. І заповнюється він набагато частіше за розрядку акумулятора. Тому важливо це робити після кожного використання. Для відкривання потрібно потягнути червону ручку, а циклонний блок направити вгору. Кришка відкривається і випадає сміття.

Для моделей пилососів дайсон, де об'єм 0,7 літра, контейнер знімається після того, як від'єднують решітку або трубку, яка приєднується до циклонного блоку. А після цього вже все як і було у минулому абзаці.

Щоразу мити контейнер не обов'язково. Достатньо лише витрусити його.

Після цього можна очистити фільтр. На ручному пилососі Дайсон є індикатор, який починає горіти, коли потрібно буде промити фільтр. Дістати його можна після зняття контейнера. Колбу фільтра не слід мити під проточною водою, щоб не пошкодити його. Краще протерти його спочатку мокрою, а потім сухою ганчіркою.

Колба фільтра з'єднується з патрубком, через який проходить брудне повітря. Також у середині цього патрубка слід протирати вологими серветками. Корисно було б ще почистити моторний фільтр.

Для більш якісного використання ручного пилососа також слід очистити щітку пилососа. Пам'ятайте, чим ретельніше і частіше чистите ваш клінінговий пристрій, тим довше він вам прослужить і радуватиме ідеальною чистотою в приміщенні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також