У період активності вірусних та бактеріальних інфекцій часник є важливою складовою здорового харчування.
Часник володіє потужним антимікробним потенціалом, здатним нейтралізувати вплив шкідливих мікроорганізмів. Крім того, у часнику багато корисних властивостей, які сприятливо позначаються на стані здоров'я в цілому.
Так, часник помітно покращує стан серцево-судинної системи, запобігаючи розвитку небезпечних захворювань. Вживання його в їжу дозволяє помітно зміцнити імунну систему.
Фахівці зазначають, що часник варто вживати не менше п’яти зубчиків протягом місяця. Така норма підходить для тих, хто їсть його з профілактичною метою. Взимку ж кількість часнику можна збільшити, вживаючи по одному зубчику щодня. Час доби принципового значення не має: о котрій годині ви б не з'їли часник, користь буде однаковою.
Також часник варто включити у свій раціон при схудненні. По-перше, він допомагає налагодити обмінні процеси. По-друге, часник має потужний детокс-вплив, виводячи з організму харчове сміття.