Як правильно підніматися сходами

1503 0

Ми у соцмережах:

Як правильно підніматися сходами

Ліфти в умовах знеструмлення відключені. Як же піднятися сходами у багатоповерхівці так, щоб не виникла задишка?

Ходьба по сходах для нетренованих людей — досить серйозне навантаження, особливо для тих, хто ніколи не займався спортом або кардіотренуваннями. У таких людей підвищується частота серцевих скорочень, і вони дуже швидко відчувають задишку.

Підійматися сходами треба повільно й плавно. Якщо виникає необхідність відпочинку, то не треба зупинятися, краще — дістатися до майданчика між поверхами й спокійно там походити, поки частота пульсу не знизиться, а потім знову продовжити підйом. Важливо — під час перепочинку між поверхами слід саме ходити, а не стояти на місці. Такий перепочинок собі слід влаштовувати через 1–2 поверхи, залежно від самопочуття.

Дихати під час підйому, як при кардіонавантаженнях: вдих через ніс, видих через рот.

Загалом для здорових людей спускатися і підніматися сходами хоча б раз щодня — це ще й корисна фізична вправа, зауважують у Міністерстві охорони здоров’я. Така звичка змусить організм виділяти більше ендорфінів, що сприяє гарному самопочуттю та настрою. Зробить серце здоровішим, оскільки знижує артеріальний тиск та рівень цукру в крові. Зміцнить м’язи, адже при сходженні сходами ви відштовхуєтеся всім тілом і особливо зміцнюєте свої ікри, стегна й навіть м’язи живота. Зробить вас більш витривалими.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також