Коктейль «Маргарита». Цей напій складається з текіли, апельсинового лікеру й соку лайма (або лимона) та льоду. Обов’язковою умовою є те, що краї спеціального келиха повинні бути в солі. Але пити цей напій ще потрібно вміти, а саме — не облизувати сіль по всіх краях келиха, а вибрати один край і пити тільки з того боку, без соломинки.
Шампанське та вино. Ні в якому разі не потрібно охоплювати келих рукою. Також не хапайтеся за келих розчепіреними пальцями. Наприклад, келих з червоним вином треба брати за ніжку і якомога нижче. Це стосується й шампанського. Категорично не можна закидати голову при вживанні напоїв, а також допивати до останньої краплі, це вкрай поганий тон. Бокал, коли п’єте, повинен нахилятися не більш ніж на 45 градусів.
Якщо ви обрали коктейль і в ньому є ягоди/фрукти, це не означає, що їх потрібно діставати звідти руками та їсти. Але якщо вони на келиху — можна.