Як правильно приготувати какао на молоці?

888 0

Ми у соцмережах:

Як правильно приготувати какао на молоці?

Какао — улюблений напій родом з дитинства. З роками з'явилося багато рецептів та сучасних технологій, які значно спрощують його приготування та змінюють смак. Проте справжній натуральний какао, зварений на молоці за класичним рецептом, нічим не замінити. Цей напій має багато шанувальників завдяки своєму ніжному смаку і аромату. Якщо какао зроблений за натурального какао-порошку, то, крім насиченого смаку, має тонізувальні властивості. Можна зробити какао вдома, або придбати його в найближчій кав'ярні. Якщо ви обожнюєте цей напій і готуєте його доволі часто, краще купити молоко оптом. А зробити це вигідно можна в мережі магазинів METRO!

Користь від вживання какао

Какао має приємний, трохи гіркуватий смак, який балансується додаванням цукру. Він є ідеальним варіантом для тих, хто не п’є каву, але хоче насолодитися напоєм зі ефектом збадьорення. Також його часто подають з вершками, маршмелоу або шматочками шоколаду для додаткового задоволення, тому напій можуть пити як дорослі, так і діти. Какао також відомий своїми різноманітними корисними властивостями: покращує настрій, містить антиоксиданти, але слід пам'ятати, що додані цукор або солодкий сироп можуть збільшити калорійність напою, тому слід споживати його з обережністю.

Вчені виявили, що споживання цього напою кілька разів на тиждень покращує роботу мозку та покращує здатність запам’ятовувати та виконувати різні завдання одночасно. Простіше кажучи, напій підвищує вам настрій, запобігає розвитку хвороби Альцгеймера. Крім того какао не містить багато кофеїну, як кава чи чай, тому його можна спокійно давати дітям (тільки з обмеженою кількістю цукру). 

Рецепти приготування напою

Основним інгредієнтом рецептів какао з молоком є какао-порошок. Смак, аромат, колір і насиченість напою залежать від його якості. Темний насичений колір вказує на високу якість продукту та його натуральний склад. В нього завжди має бути приємний запах і консистенція, схожа на борошно. Щоб порошок залишався свіжим довше, зберігайте його в темному місці в щільно закритій банці.

Класичний рецепт какао на молоці:

  1. Доведіть пів літра молока до кипіння в каструлі.
  2. Змішайте чотири чайні ложки какао-порошку та цукор в іншій ємності.
  3. Щоб уникнути грудочок, розведіть суху суміш невеликою частиною молока.
  4. Треба обережно влити отриману суміш з какао в молоко, перемішати і знову довести до кипіння.
  5. Зніміть напій після цього з вогню. Збийте напій вінчиком, щоб уникнути пінки.
  6. Розлийте по склянках і прикрасьте за бажанням.

Какао можна пити гарячим або холодним. Щоб зробити напій більш пікантним, ви можете спробувати різні спеції, наприклад корицю, кардамон, ваніль або інші на ваш смак. Какао можна приготувати й без молока, якщо ви хочете відчути насичений шоколадний смак напою. Для справжніх гурманів такий напій буде трохи гіркуватим, але насиченим і ароматним. Також можна використовувати рослинне молоко, якщо ви веган або маєте непереносимість лактози. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також