Як правильно вибрати курси для вивчення іноземних мов?

636 0

Ми у соцмережах:

Як правильно вибрати курси для вивчення іноземних мов?

Життя постійно ставить нас перед вибором: яку сукню сьогодні вдягнути, який вибрати колір для стін, куди краще поїхати на вихідні… і так до нескінченності. Те ж саме стосується і місця, де ми будемо отримувати цінні знання.

Життя постійно ставить нас перед вибором: яку сукню сьогодні вдягнути, який вибрати колір для стін, куди краще поїхати на вихідні… і так до нескінченності. Те ж саме стосується і місця, де ми будемо отримувати цінні знання. Здається, що це просто, але якщо знати деякі нюанси — вибрати дійсно кваліфікованих спеціалістів своєї справи виявляється непростим завданням. У цій статті ми розкриємо секрети, завдяки яким ви точно не пошкодуєте про свій вибір школи французької мови.

Як правильно вибрати якісну мовну школу в Києві?

На даний момент у столиці України існує безліч мовних курсів, котрі обіцяють комфортні умови навчання та компетентних викладачів. Кожного разу відвідуючи сайт курсів французької мови в Києві, майбутній студент намагається вирішити, чи варто довіритись тій чи іншій школі. Звісно, всі ми різні і навчатися хочемо по-різному – комусь зовсім не підходить онлайн-формат, а хтось хоче заняття тільки у великій групі. Саме з цього і треба починати. Поставте собі основні запитання:

♦ Що саме мені потрібно від курсу? 

Так, дуже часто люди, які витрачають кошти та час та відвідування лекцій, не зможуть відповісти на це запитання. Тому варто точно визначити свою мету і шукати курси французької мови саме для ваших цілей. Деякі школи мають навчання за профілями: медичний, юридичний, бізнес-класи та ін. Існує і загальний курс мови, де вивчаються основи та суспільні теми. Це дуже допомагає не розчаруватись у вибраній програмі. 

♦ Який у мене точний рівень знань?

Зазвичай ми самі не знаємо, якого рівня досягли в самостійному вивченні предмету чи як сильно “просіли” знання за довгу перерву від навчання. Тому багато хто вибирає рівень інтуїтивно, ненавмисно завищуючи чи занижуючи сподівання від самого себе. Єдиний і правильний варіант, пройти кваліфікований тест на рівень мови, який дуже часто пропонують ті ж самі школи. Єдині, кому не потрібно задавати собі це питання – це новачки, котрі планують вивчити французьку мову з нуля.

♦ Чи зможу я змусити себе їздити на заняття?

Ви, і тільки ви вибираєте собі умови, що співпадають з вашим ритмом життя. Не варто змушувати себе через силу відвідувати лекції на іншому кінці міста, це не дуже вдалий спосіб мотивації. Перш за все, виходячи з першого питання, мотивація має бути обґрунтованою, вона не має залежати лише від суми, яку ви витратили або обов’язкової присутності в аудиторії. По-друге, розпишіть свій розклад дня та визначте, який формат занять вам підійде. Існує безліч онлайн курсів французької та не менше офлайн шкіл. Вибір залежить лише від вашого бажання та часу.

На які критерії варто звернути увагу при навчанні?

Під час вагань, чи правильно ви вибрали початковий курс французької чи інтенсив для просунутого рівня, варто звернути увагу на основні “маркери” неякісної школи. Серед них можна виділити наступні:

♦ “згорання” занять, якщо ви не змогли бути присутнім із поважних причин;

♦ 90% викладання проходить на рідній мові, без намагань перейти на іноземну;

♦ відсутність зворотного зв’язку від викладача;

♦ письмовий формат лекцій без практики діалогу та усного мовлення.

На такі речі не варто витрачати час – на виході можна отримати загальні знання, які не допоможуть вам скласти іспит в університеті чи провести ділову бесіду з іноземцем. Аби не потрапити в таку халепу, обов’язково уточнюйте цю інформацію перед придбанням курсів французької та будьте впевнені у своєму виборі. 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також