Як правильно вибрати ортопедичний матрац: дієві рекомендації

628 0

Ми у соцмережах:

Як правильно вибрати ортопедичний матрац: дієві рекомендації

Купівля ортопедичного матраца - серйозна і важлива справа, яка не терпить недбалості. Адже потрібно вибрати модель, яка одночасно гарантує надійну підтримку для хребта та комфорт під час сну. Важливо, щоб після покупки матраца, не склалося враження, що даремно витратили гроші.

А щоб купити матрац у місті Київ швидко та без особливих труднощів, оформлюйте замовлення у магазинах з великим асортиментом. Чим більше моделей пропонується, тим ймовірніше, що серед них є оптимальна для вас.

Основні задачі ортопедичного матраца

Правильно підібраний ортопедичний матрац виконує такі задачі:

  • коректно підтримує хребет;
  • повністю розслаблює м'язи;
  • гарантує екологічність та гігієнічність.

Спальне місце з ортопедичним ефектом коректно прогинатиметься в тих місцях, де розташовані спина, плечі і таз. Але при цьому матрац повинен бути досить пружним, щоб передбачити прогинання тіла в інших місцях. Саме в таких умовах хребет зберігатиме природне для нього становище, а значить, тіло зможе максимально розслабитися.

Якщо постійно відчуваєте біль у спині та впопереку, страждаєте від безсоння чи тривожних снів, то цілком імовірно, що причина полягає у відсутності зручного спального місця. І тоді ортопедичний матрац – обов'язкова покупка.

Ортопедичні матраци виготовляють із екологічно чистих матеріалів. А отже, вони повністю безпечні для здоров'я людини. У складі якісних моделей є компоненти, які не містять алергенів. Звичайно, неможливо зробити модель, яка буде гіпоалергенною абсолютно для всіх, оскільки існує особиста непереносимість певних речовин. Але виробники ортопедичних матраців більш ретельно вибирають наповнювач. Отже, купуючи таку модель, мінімізуєте ймовірність появи алергічних реакцій.

Чому матрац обов'язково має бути ортопедичним?

Багато людей скаржаться на біль у спині, навіть якщо не мають серйозних проблем з боку ортопедії. І це пояснюється як особливостями ритму життя, так і неправильно обраним спальним місцем. Щоб передбачити ймовірні болі у спині, краще купувати ортопедичні матраци. Це точно та покупка, яка виправдає витрачені гроші.

Важливо, щоб спальне місце було обов'язково рівним. Навіть якщо купуєте звичайний матрац, поверхня якого на перший погляд не викликає жодних сумнівів, все одно вона може швидко зіпсуватися. Адже мінуси неякісних матеріалів виявляються не одразу.

Як правильно вибрати матрац за рівнем жорсткості? 

Традиційно, за рівнем жорсткості, матраци можуть бути:

  • жорсткими;
  • напівтвердими;
  • м'якими.

Якщо відсутні будь-які проблеми зі спиною, то можна вибрати напівжорстку модель. Напівжорсткі матраци підходять практично всім. Але, звичайно, важливо орієнтуватися на особисті уподобання та відчуття. Якщо комфортніше відчуваєте себе на більш жорсткій моделі, то зручність ставте перше місце.

Але все ж таки, жорсткий матрац краще підійде людям, які страждають на виражений больовий синдром або мають міжреберні грижі. При сколіозі теж краще вибирати більш жорсткий матрац. Така модель на початкових стадіях захворювання дозволить передбачити його розвиток. А при більш серйозних стадіях - знизити інтенсивність болю, що виникає у спині.

М'який матрац рекомендується людям із невеликою масою тіла. Також такий варіант чудово підійде літнім. 

Правильно підібраний матрац за рівнем жорсткості впливає не лише на рівень комфорту. Занадто жорсткий або, навпаки, занадто м'який матрац можуть стати причиною викривлення хребта. У тому й іншому випадку хребет перебуватиме у напруженому стані.

Особливості різних наповнювачів для матраців

При виборі ортопедичного матраца відіграє значну роль наповнювач. Від цього залежить якість моделей, вартість, рівень жорсткості. Найкращими показниками може похизуватись піна з ефектом пам'яті. Такі матраци здатні найбільш вдало набувати форми тіла, тому і дарують максимальний комфорт. Але в цьому випадку важливо заздалегідь оцінити особливості свого сну. Якщо часто крутитеся то краще відмовитися від такого наповнювача для матраца. У цьому випадку підійде жорсткіша модель, незалежно від наповнювачів.

З пружинами чи без?

Цей вибір багато в чому залежить від особистих переваг. Якщо пружинний блок якісний, то жодних обмежень тут немає. За умови, що власник один, йому підійдуть моделі і з залежним, і незалежним пружинними блоками. Тоді як для двох людей краще вибирати матрац із незалежним пружинним блоком. Пов'язано це з тим, що перевертаючись, не заважатимете спати своєму партнерові.

Незважаючи на те, що вже давно з'явилися безпружинні матраци, які більш варіативні за ступенем жорсткості і простіші при перевезенні (адже їх можна просто згорнути в рулон), все одно багато хто віддає перевагу традиційним пружинним моделям. Вони, безперечно, також мають багато переваг. Головне дотримуватись основних правил їх вибору.

Важливі додаткові характеристики

Для максимального комфорту варто звернути увагу на ефект «зима – літо». Дуже важливо дотримуватися рекомендацій та перевертати матрац на бік «зими» або «літо», залежно від сезону. Для теплої пори року матрац покривається натуральною бавовною, яка відмінно циркулює повітря та виводить вологу. Тоді як зимова поверхня часто складається з вовни, яка дарує додаткове нагрівання. Розібратися зі сторонами не важко, оскільки виробники використовують спеціальні позначки. Сторона для літа зазвичай відзначається сонцем, а для зими — сніжинкою.

Як розпізнати, що матрац обрано неправильно?

Пам'ятайте, що після покупки ортопедичного матраца відразу відчути комфорт не вдасться. Потрібен певний час, щоб тіло звикло до нового матраца. У цей період невеликий біль у м'язах – нормальне явище. Але якщо неприємні відчуття тривають вже більше трьох тижнів, то, ймовірно, припустилися помилки у виборі. У цьому випадку варто якнайшвидше замінити модель.

Наматрацники та чохли

Щоб підтримувати належний рівень гігієнічності, важливо додатково придбати наматрацники та чохли. Таким чином на поверхню матраца не потраплятиме пил, а значить вдасться тривалий час підтримувати його в чистому вигляді. Спеціальні чохли запобігають просочуванню рідини та бруду. Цей аксесуар просто не дає рідині проникнути всередину матраца та зіпсувати його. Особливо це актуально, якщо в будинку є маленькі діти чи тварини.

При виборі чохла важливо звернути увагу на його вагу. Чим більший цей показник, тим вища якість моделі.

Скільки є ортопедичний матрац?

Якщо матрацом правильно слідкувати і дотримуватися основних рекомендацій щодо його експлуатації, то він прослужить 10-15 років. За цей час матеріал піддається природному зносу, і вже не має тих переваг, що раніше. Щоб продовжити термін служби, регулярно його провітрюйте і перевертайте.

Важливо регулярно прати наматрацник. Якщо не придбали його, то періодично обробляйте поверхню матраца ганчіркою, злегка змоченою в мильному розчині. Але важливо стежити, щоб усередину матраца не потрапляла рідина. А потім дайте моделі просохнути.

Важливі особливості вибору

Щоб матрац не створював жодних проблем після придбання, важливо при його виборі звернути увагу на габарити. Матрац має чітко відповідати розмірам ліжка. Особливу увагу на цей параметр варто звернути, якщо раніше замовляли ліжко нестандартного розміру. Занадто великий матрац може просто не влізти у ліжко. А маленький ковзатиме по поверхні, що точно не подарує комфорт під час сну.

Матраців на ринку багато, але де знайти моделі, які представлені у великому асортименті та мають відповідні сертифікати якості? Великий вибір матраців знайдете за посиланням https://svit-matrasiv.com.ua/matrasy/. Професійні консультанти допоможуть підібрати найкращу модель з урахуванням індивідуальних потреб. Магазин має свій штат кур'єрів, тому обрану модель доставлять швидко за вказаною адресою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також