Як правильно зберігати автомобільну гуму?

644 0

Ми у соцмережах:

Як правильно зберігати автомобільну гуму?

Особливості та правила зберігання автомобільних шин.

Від якості зчеплення коліс автомобіля з дорожнім покриттям залежить безпека водія і пасажирів. Фізико-механічні характеристики гуми забезпечують стійкість транспортного засобу на будь-якій дорозі, незалежно від погодних умов. Тому вибір покришок - відповідальне завдання для кожного автолюбителя. 

Але знайти постачальника і купити шини від перевіреного виробника - недостатньо для того, щоб забезпечити довговічність гуми. Термін служби покришок багато в чому залежить від правильності їх зберігання. Навіть найякісніша гума може прийти в непридатність, якщо умови зберігання не будуть відповідати вимогам виробника. 

Як зберігати гуму

Рекомендації по зберіганню:

1. Положення. Вибір положення залежить від того, як зберігаються шини - окремо від дисків або в зборі. Якщо це цілісні колеса, їх слід зберігати горизонтально або в підвішеному стані, на мотузці. Окремо шини складуються вертикально або на спеціальних стелажах. Кожна покришка 1 раз на місяць має перевертатися. 

2. Температура повітря. Покришки чутливі до дії критично низьких і високих температур. У приміщенні, де зберігаються шини, необхідно дотримуватися температурного режиму - від 10 до 25 ° С. Допустима вологість повітря становить не більше 60%. Розміщення коліс поруч з опалювальними приладами не допускається. Приміщення повинно добре провітрюватися. Не зберігайте шини в поліетиленових мішках - скупчення конденсату негативно відіб'ється на стані гумового матеріалу. 

3. Хімічні речовини. Необхідно виключити вплив хімікатів, оскільки вони руйнівним чином впливають на шини. Рекомендується заздалегідь очистити колеса від залишків палива і мастила. Перед зберіганням шини можна обробити спеціальним розчином, який забезпечить захист покришок від зовнішніх впливів. 

Найкраще зберігати колеса в накачаному стані. Такий підхід дозволить виключити потрапляння конденсату всередину. Імовірність руйнування гумової структури зводиться до мінімуму, тому що в такому стані шини не деформуються. Покришки без дисків підвішувати не можна, оскільки це призведе до деформування плечової зони, прилеглої до диска. В кінцевому рахунку можна зіткнутися з проблемою порушення герметичності. 

Якщо у вас немає власного гаража, можна звернутися в так званий «шинний готель». Це сервіс сезонного зберігання покришок, фактично представляє собою склад, на якому дотримуються всіх необхідних умов зберігання. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також