Як правильно зберігати рибу

852 0

Ми у соцмережах:

Як правильно зберігати рибу

Завдяки дотриманню деяких простих правил свіжа риба пролежить у холодильнику трішки довше і не зіпсується.

Найголовніше — це не зберігати рибу в поліетиленових пакетах, де вона може «задихнутися». Краще використовувати вощений папір.

Перед тим як покласти рибу в холодильник, обов’язково потрібно почистити, випатрати її і видалити зябра. Адже в риби насамперед псуються нутрощі. Потім промити її під проточною водою і ретельно обтерти паперовим рушничком з усіх боків, щоб видалити зайву вологу.

Зберігати рибу потрібно в найхолоднішому місці в холодильнику. А ще краще — зберігати її, виклавши на лід (наприклад, в ємності з кубиками льоду на дні) і ним же присипавши.

Щоб заморозити рибу правильно, охолодіть її спочатку в холодильнику (в герметичному пакеті) і тільки потім кладіть в морозильну камеру. Краще заморожувати філе або невеликі шматки риби, щоб заморозка була рівномірною.

Якщо ж льоду немає або в холодильнику мало місця, можна скористатися олією. Підготувавши рибу, змазати її олією (без запаху) з усіх боків — вона створить своєрідну плівку на поверхні риби, яка частково затримає розвиток мікроорганізмів і продовжить термін зберігання.

Також «подовжити» свіжість риби можна, посоливши її і побризкавши лимонним соком. Вона буде більш соковитою та смачною і призупиниться розвиток шкідливих бактерій в рибі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також