Як приборкати почуття голоду

1541 0

Ми у соцмережах:

Як приборкати почуття голоду

Насамперед необхідно з'ясувати причину, через яку організм постійно вимагає їжі. У багатьох випадках це не відчуття голоду. Якщо ви дійсно голодні, то шлунок коверзувати не буде, він прийме і яблуко, і перець. Однак якщо шлунок вимагає чогось визначеного, наприклад, котлет або булочок, то подібне явище має назву помилкового голоду.

Які причини викликають посилення апетиту? Найчастіше це зміна цілої системи в організмі: збій в роботі мозкового відділу, відповідального за нервову систему, або стрибок вмісту цукру в крові, в такому випадку варто відвідати лікаря. З іншого боку, у жінок багато залежить від правильного гормонального фону, який змінюється під час менструального циклу. Лікарі схиляються до того, що виною переїдання стає гормон під назвою допамін. Запахи, спокусливий зовнішній вигляд — це сприяє викиду допаміну в головний мозок, який діє як наркотик, викликаючи залежність на підсвідомому рівні, змушуючи споживати їжі все більше. Чим далі, тим "доза" їжі більшає. Кількість їжі зростає, а з нею і зайва вага. Допамін викликає бажання їсти під час стресових ситуацій і важких моментів у житті. Придумані маленькі хитрощі, способи обману організму, які дають йому можливість позбавитися від обжерливості.

Повноцінна трапеза замість перекусів Просте правило, яке варто запам`ятати: розбити звичний раціон до шести-семи прийомів їжі на добу. Крім втрати зайвих кілограмів, ви зможете поліпшити стан свого шлунка. Має бути обов`язково три головних прийоми їжі: сніданок, обід і вечеря. У проміжках між трапезами можна робити легкі перекушування, організм постійно буде "в ділі", і ви не будете відчувати голоду. Головне — ніколи не варто наїдатися досхочу і їсти швидко, з-за столу вставати трохи голодним. Це знають всі, але різноманітна їжа на столі бере своє. Випивши склянку води перед їдою, ви заповните шлунок і відчуття ситості настане швидше. Під час їжі не відволікайтеся на сторонні речі, як читання або перегляд телевізора. Часто люди не помічають, що з`їли дуже багато. Що стосується дієт, то всі муки, пов`язані з відмовою від їжі, голодуванням чи ще чимось, зводяться до нуля, тільки-но ви повертаєтеся до звичного для вас способу життя і раціону. Зазвичай, щоб мати гарну фігуру, досить лише почати харчуватися правильно і вчасно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також