Як приготувати бефстроганов так, щоб усі просили добавки

136 0

Ми у соцмережах:

Як приготувати бефстроганов так, щоб усі просили добавки

Бефстроганов, ця дрібно нарізана м’якоть яловичини, обсмажена й тушкована в сметанному соусі, — ідеальний варіант вечері для родини. Це страва, яка вражає ніжністю м’яса, вишуканим соусом та простотою приготування. Тонкі брусочки яловичини виходять дуже ніжними і смачними, а густий темний соус довершує смак.

Інгредієнти:

  • Яловичина (вирізка) — 500 г
  • Печериці — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Олія — 3–4 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець, часник — за смаком

М’якоть яловичини вимити і нарізати тонкими смужками впоперек волокон. Розігріти на сковороді 2 столові ложки олії й обсмажити м’ясо на великому вогні близько 5 хвилин, щоб воно злегка підрум’янилося. Додати в м’ясо борошно й перемішавши зняти м’ясо з вогню через 1 хвилину.

Ріпчасту цибулю очистити та нарізати півкільцями. Обсмажити цибулю на олії впродовж близько 4–5 хвилин. Додати до цибулі дрібно нарізані печериці, перемішати та обсмажувати до випаровування рідини, періодично помішуючи, приблизно 5–7 хвилин.

Додати до овочів обсмажене раніше м’ясо. Поверх м’яса викласти сметану і перемішати, посолити та поперчити. Влити 2 склянки гарячої води, ще раз перемішати, накрити кришкою й залишити тушкуватися на 30 хвилин. Далі — часник і спеції за смаком. Подаємо — з пюре, гречкою, рисом чи макаронами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також